Συχνές ερωτήσεις για τα αίτια των επαναλαμβανόμενων αποβολών

Συχνές ερωτήσεις για τα αίτια των επαναλαμβανόμενων αποβολών

Τι ορίζουμε ως επαναμβανόμενες ή καθ΄έξιν αποβολές;
Ως επαναλαμβανόμενες ή καθ’ έξιν αποβολές ορίζουμε την εμφάνιση δύο ή περισσότερων αποβολών, πριν από την 20η εβδομάδα της κύησης.
Υπάρχουν γενετικοί παράγοντες που οδηγούν σε μια αποβολή;
Οι περισσότερες αποβολές είναι αποτέλεσμα τυχαίων χρωμοσωμικών ή γενετικών ανωμαλιών που οφείλονται είτε στο ωάριο ή στο σπέρμα ή στο πρώιμο έμβρυο. Μερικές φορές πάλι, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στα γονίδια των υποψήφιων γονέων που μπορεί να φέρουν μια μικρή ανωμαλία και το αποτέλεσμα να είναι η απώλεια της εγκυμοσύνης. Τα ζευγάρια αυτά χρειάζονται καθοδήγηση από γενετιστή προκειμένου να καθοριστεί επακριβώς η πρόγνωση στις επόμενες κυήσεις και να συζητηθούν οι πιθανές θεραπείες.

Υπάρχουν άλλα γενετικά προβλήματα που σχετίζονται με επαναλαμβανόμενες αποβολές;
Σε ένα μικρό αριθμό ζευγαριών που έχουν επαναλάβει αποβολές, ο ένας σύντροφος έχει ένα χρωμόσωμα στο οποίο ένα μέρος μεταφέρεται σε ένα άλλο χρωμόσωμα. Αυτό ονομάζεται μετατόπιση. Τα άτομα που έχουν χρωμοσωμική μετατόπιση συνήθως δεν έχουν συμπτώματα.

Τι μπορεί να γίνει αν έχω χρωμοσωμικές μετατοπίσεις;
Εάν έχετε χρωμοσωμικές μετατοπίσεις, τα αποτελέσματα των γενετικών εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθείτε μπορούν να βοηθήσουν στην αποσαφήνιση των επιλογών σας. Η εξωσωματική γονιμοποίηση με ειδικό γενετικό έλεγχο, που ονομάζεται γενετική διάγνωση πριν από την εμφύτευση, γνωστή και ως PGD, μπορεί να γίνει για την επιλογή των υγιών εμβρύων για μεταφορά στη μήτρα.

Ποιοι είναι οι ανατομικοί παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε επαναλαμβανόμενες αποβολές;
Όταν αναφερόμαστε σε ανατομικούς παράγοντες εννοούμε συγγενείς ανωμαλίες της μήτρας, ινομυώματα, πολύποδες, συμφύσεις, καταστάσεις οι οποίες από μόνες τους ή σε συνδυασμό μπορούν να εμποδίσουν την εμφύτευση του εμβρύου στη μήτρα ή την απρόσκοπτη ανάπτυξή του και να καταλήξουν σε αποβολή. Πολλές από αυτές τις καταστάσεις μπορεί να χρειάζονται χειρουργική αντιμετώπιση, προκειμένου να διορθωθεί το πρόβλημα που οδηγεί σε αποβολές.

Ποιες παθήσεις μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο επαναλαμβανόμενων αποβολών;
Οι διαταραχές της πηκτικότητας του αίματος (θρομβοφιλίες) μπορούν να προκαλέσουν αποβολές συνήθως μετά την 12η εβδομάδα της κύησης. Η ακριβής διάγνωση και έγκαιρη θεραπεία με αντιπηκτική αγωγή είναι απαραίτητες για την επιτυχή έκβαση της επόμενης εγκυμοσύνης. Επίσης λοιμώξεις του γεννητικού συστήματος μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: