«Συγκοινωνιακό hub» ο Πειραιάς: Εγκαίνια για τους τρεις νέους σταθμούς του Μετρό

«Συγκοινωνιακό hub» ο Πειραιάς: Εγκαίνια για τους τρεις νέους σταθμούς του Μετρό

Για πολύ σημαντικό έργο που θα συνδέσει το μεγαλύτερο λιμάνι με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, καθώς σε 55 λεπτά θα μπορεί να βρίσκεται κανείς από το «Ελ. Βενιζέλος» στον Πειραιά, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών της Γραμμής 3 του Μετρό, στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο». 

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ

Όπως είπε, το έργο «θα συνδέσει με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα τον Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας, καθώς η διαδρομή αυτή θα χρειάζεται μόλις 20 λεπτά». «Είναι μία ακόμη αποδειξη της μεγάλης έμφασης που δίνουμε στα μεγάλα έργα υποδομής, που χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από ευρωπαϊκούς πόρους» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στα τέλη του 2023 τα εγκαίνια του Μετρό στη Θεσσαλονίκη

EUROKINISSI/POOL

Ανέφερε ακόμη ότι «σε 15 – 16 μήνες από τώρα, στο τέλος του 2023 – το αργότερο στις αρχές του 2024 – θα έχουμε την ευκαρία να εγκαινιάσουμε το μετρό της Θεσσαλονίκης με πλήρη λειτουργία 5 σταθμών οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και μουσεία με πιο εμβληματικό τον σταθμό της Βενιζέλου».

«Και Μετρό και αρχαία και εδώ στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη» συνέχισε προσθέτοντας πως «ακόμη και οι πιο καχύποπτοι θα πειστούν ότι αυτά που λέμε έχουμε τη δυνατότητα να τα κάνουμε πράξη». 

«Συγκοινωνιακό hub» ο Πειραιάς: Εγκαίνια για τους τρεις νέους σταθμούς του Μετρό

EUROKINISSI/POOL

Σημείωσε επιπλέον ότι δεν νοείται βιώσιμη, μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αλλά και παρεμβάσεις φιλικές προς τον πολίτη χωρίς επέκταση των μέσων σταθερής τροχιάς στο λεκανοπέδιο». «Το λεκανοπέδιο θα γίνει αβίωτο αν δεν υλοποιήσουμε τα σημαντικά έργα υποδομής με σημαντικότερα τη γραμμή 4 αλλά και τις επεκτάσεις της γραμμής 2» είπε.

Κ. Καραμανλής: Σπουδαίο έργο

«Ένα σπουδαίο έργο για το οποίο χρειάστηκε να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια σήμερα ολοκληρώνεται και επισήμως. Το Μετρό έφτασε στον Πειραιά» ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής. Όπως σημείωσε οι τρεις νέοι σταθμοί αποτελούν ένα «πραγματικά κατασκευαστικό επίτευγμα».

«Ο Πειραιάς γίνεται μία σύγχρονη, μία πιο ανθρώπινη πόλη γιατί το Μετρό όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι το πλέον βιώσιμο και καθαρό μέσο που βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών. Με το έργο αναδεικνύεται ο Πειραιάς ως ένα ολοκληρωμένο συγκοινωνιακό hub, ένας κόμβος υποδομών και μεταφορών της ευρύτερης περιοχής» υπογράμμισε.

Στις 14.00, οι τρεις νέοι σταθμοί «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» παραδίδονται στο επιβατικό κοινό, εξέλιξη που αναμένεται να δώσει «ανάσα» στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά, αφού αλλάζει ο τρόπος αστικής…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: