Σύγκρουση γιγάντων: Ο Μπέζος στο στόχαστρο του Μπάιντεν για τους φόρους της Amazon

Σύγκρουση γιγάντων: Ο Μπέζος στο στόχαστρο του Μπάιντεν για τους φόρους της Amazon

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Η καταγγελία ότι η Amazon δεν πληρώνει φόρους στις ΗΠΑ είναι ένα από τα ελάχιστα θέματα στα οποία ο νυν πρόεδρος της χώρας, Τζο Μπάιντεν, συμφωνεί απολύτως με τον απελθόντα, τον Ντόναλντ Τραμπ. Παρά τη σκληρή αντιπαλότητα μεταξύ τους, Μπάιντεν και Τραμπ θα ένωναν πρόθυμα τις δυνάμεις τους προκειμένου να επιτεθούν στον Τζεφ Μπέζος, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της κολοσσιαίας Amazon. Κατά έναν τρόπο απολύτως ταιριαστό με τη γενικότερη φιλοσοφία διοίκησης, χάρη στην οποία η Amazon αναδείχθηκε μία από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις του πλανήτη, ο Μπέζος και το επιτελείο του έχουν καταφέρει να απαλλάξουν την εταιρεία τους από την υποχρέωση καταβολής φόρου επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. Το αξιοπερίεργο, όμως, είναι ότι η Amazon ουδόλως παρανομεί.

Απλώς παρακάμπτει τη φορολόγηση αξιοποιώντας αποτελεσματικά ορισμένες διατάξεις του αμερικανικού φορολογικού κώδικα, ιδιαίτερα ευνοϊκές για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Το γεγονός ότι η κερδοφορία της Amazon καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά από το άλλο, ενώ αποδίδει ελάχιστο ή και μηδενικό μερίδιο των κερδών της ως φόρους στο Αμερικανικό Δημόσιο και όλο αυτό γίνεται νόμιμα, κάνει έξω φρενών τους προέδρους των ΗΠΑ, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας. Ο Μπέζος ενώνει Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς.

O Τζο Μπάιντεν έχει στραφεί κατά της νομοθεσίας που επιτρέπει 
στην Αmazon να μην πληρώνει ούτε ένα δολάριο σε φόρους

Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι ο ανεξάρτητος γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, ένας από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς των ΗΠΑ (και όχι μόνο από την ήδη θρυλική φωτογραφία από την ορκωμοσία Μπάιντεν, με τον σκούφο, τα γάντια κ.λπ.), τον Φεβρουάριο του 2019 επισήμαινε ότι «καθένας από τα 150 εκατομμύρια συνδρομητές της υπηρεσίας Amazon Prime πληρώνει περισσότερα στον Μπέζος για να βλέπει ταινίες (119 δολάρια τον χρόνο) απ’ ό,τι έδωσε ο Μπέζος στην Εφορία για την Amazon το 2017 και το 2018». Αν η απαλλαγή της Amazon φαντάζει παράλογη, ακόμη πιο παράδοξη είναι η άποψη του Τζεφ Μπέζος επί του θέματος.

Ισχυρίζεται ότι ο ίδιος θα υποστήριζε την πρόθεση του Τζο Μπάιντεν να αυξήσει τη φορολογία των επιχειρήσεων, εφόσον είναι προς το συμφέρον του αμερικανικού λαού. Και μάλλον αυτή η στάση εκ μέρους του Μπέζος εκνευρίζει ακόμη περισσότερο τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η μάχη για τους φόρους

Ο Μπάιντεν στηλιτεύει μεν την Amazon, στην ουσία όμως καταφέρεται εναντίον μιας στρέβλωσης του αμερικανικού φορολογικού συστήματος εξαιτίας της οποίας προκαλούνται…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: