Συκλόνισε η δίκη της Βαλερί Μπακό | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Η δίκη της Βαλερί Μπακό συγκλόνισε τη Γαλλία

Την ώρα που η Ελλάδα ασχολείται με τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά, η Γαλλία ξαναζεί την υπόθεση της Βαλερί Μπακό, που σκότωσε τον σύζυγο και πρώην πατριό της, της οποίας η δίκη ξεκίνησε τη Δευτέρα. Οι δυο υποθέσεις έχουν κάτι κοινό, εμπίπτουν στα εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας, αλλά έχουν και πολλές διαφορές, με πρώτη την αντίδραση της κοινής γνώμης. Στην περίπτωση των Γλυκών Νερών η κοινή γνώμη είναι εξοργισμένη με τον δολοφόνο, ενώ για την Μπακό συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 600.000 υπογραφές υπέρ της αθώωσής της. Ο εισαγγελέας ζήτησε προχθές Παρασκευή να της επιβληθούν πέντε χρόνια φυλακή, τα τέσσερα με αναστολή, και να αφεθεί ελεύθερη αφού έχει ήδη εκτίσει ένα προφυλακισμένη.

Η μετάλλαξη Δέλτα και η πολιτική σκακιέρα του φθινοπώρου

Ελεγχε και έδερνε

Η 40χρονη σήμερα Μπακό σκότωσε το 2016 τον κατά 25 χρόνια μεγαλύτερό της Ντανί Πολέτ, ο οποίος τη βίαζε όταν ήταν πατριός της από την ηλικία των 12 ετών. Το 1995 ο Πολέτ φυλακίστηκε για τέσσερα χρόνια και βγήκε στα δυόμισι. Αμέσως ξανάρχισε να συζεί με τη μητέρα της Μπακό και να βιάζει την κόρη που στα 17 έμεινε έγκυος. Η μητέρα της την έδιωξε από το σπίτι και εκείνη, μη έχοντας πού αλλού να πάει, μετακόμισε σε διαμέρισμα με τον Πολέτ, τον οποίο στη συνέχεια παντρεύτηκε και απέκτησε μαζί του άλλα τρία παιδιά.

Ο Πολέτ ήταν βίαιος. Ελεγχε, έδερνε και τρομοκρατούσε την οικογένειά του. Η Βαλερί όφειλε να του δίνει λεπτομερή λογαριασμό για το πού ξόδευε και την τελευταία δεκάρα ή πού περνούσε κάθε λεπτό της. Δεν της επιτρεπόταν να μιλάει σε άλλους.

Τρόμος

Υστερα από έξι χρόνια κοινού βίου, ο Πολέτ αποφάσισε να σταματήσει να εργάζεται σαν φορτηγατζής και να εκδίδει τη Βαλερί.

Διαμόρφωσε με ένα στρώμα και κουρτίνες το στέισον βάγκον του, της έκανε τατουάζ το όνομά του, Ντανί, στα γεννητικά της όργανα και την εξέδιδε για 20-50 ευρώ σε στάσεις φορτηγατζήδων στην εθνική – όταν είχε αναδουλειά και για λιγότερα, για «να βγάλει τουλάχιστον τα λεφτά της βενζίνης».

Ο Πολέτ είχε κάνει μια τρύπα στο αυτοκίνητο και παρακολουθούσε τη Βαλερί με τους πελάτες, δίνοντάς της οδηγίες μέσω ακουστικών που την υποχρέωνε να φοράει. Είχε μαζί του ένα όπλο δήθεν για τυχόν βίαιους πελάτες αλλά το χρησιμοποιούσε για να τρομοκρατεί τη Βαλερί. Στις 13 Μαρτίου 2016, αφού τη βίασε ένας πελάτης, η Βαλερί πήρε το όπλο και σκότωσε τον Πολέτ με μια σφαίρα στον σβέρκο.

Ο φίλος της κόρης

Εθαψε το πτώμα στο δάσος με τη βοήθεια των δύο μεγαλύτερων αγοριών της, 16 και 17 χρόνων τότε, και του 16χρονου τότε Λικά, φίλου της 15χρονης τότε κόρης της, ο οποίος…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: