Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Υπέρ της κύρωσης η Ελληνική Λύση – Κατά το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25

Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Υπέρ της κύρωσης η Ελληνική Λύση - Κατά το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25

Κατά της ελληνογαλλικής Αμυντικής Συμφωνίας, τάχθηκε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, κατά τη συζήτηση της στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι «στηρίζει και στηρίζεται πάνω σε ιμπεριαλιστικούς πυλώνες και δεν εξυπηρετεί κανένα ελληνικό εθνικό συμφέρον».

«Δεν υπηρετούν οι Συμφωνίες αυτές την άμυνα της χώρας, ούτε ωφελούνται τα λαϊκά στρώματα, αλλά τα οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Το μόνο που υπηρετεί και αυτή η Συμφωνία, είναι τους γενικότερους στόχους της ελληνικής αστικής τάξης στην αντιπαράθεσή της με την τουρκική, εμπλέκοντας τη χώρα όλο και βαθύτερα στους σχεδιασμούς Γαλλίας, ΝΑΤΟ και ΕΕ, στους σφοδρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς», τόνισε ο κ. Μαρίνος.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό και να αποσπάσει τη συναίνεση του, προβάλλοντας τη Συμφωνία ως δήθεν εθνική ιστορική υπόθεση.

Ακόμα, ο κ. Μαρίνος, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «υποκριτική στάση», τονίζοντας ότι «προκαλεί σκόπιμα σύγχυση και ενώ είναι υπέρ των ιμπεριαλιστικών στόχων του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ και ξεπλένει τη πολιτική της κυβέρνησης, δηλώνει αντίθετος στη Συμφωνία».

Σε άλλη κατεύθυνση κινήθηκε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης, δηλώνοντας ότι το κόμμα του θα την υπερψηφίσει και καλώντας «όλα τα κόμματα να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης, καθώς η πατρίδα κινδυνεύει».

Όπως υποστήριξε ο κ. Μυλωνάκης, «η Συμφωνία μπορεί να έχει κενά και ασάφειες, ωστόσο είναι προς τη θετική κατεύθυνση». 

«Όλοι πρέπει να βάλουμε το χέρι στην καρδιά και να κάνουμε αυτοκριτική για το τι κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όμως σήμερα, είναι ώρα όλοι να εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό, αν ο όρος πατριωτισμός ισχύει ή δεν τον εννοούμε και είναι προσχηματικός. Η Ελληνική Λύση δεν έχει ποτέ στάση του ναι μεν, αλλά. Οι προτάσεις μας είναι δεδομένες και πεντακάθαρες. Η Συμφωνία αυτή, παρά τα “γκρίζα σημεία” που έχει και πρέπει άμεσα να βελτιωθούν, είναι ορθή και προς το συμφέρον της χώρας», κατέληξε ο κ. Μυλωνάκης.

Η ειδική αγορήτρια του ΜέΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα, δήλωσε ότι το κόμμα της «είναι κατά μιας Συμφωνίας που αυξάνει κατά 10 δισ. ευρώ το μη βιώσιμο χρέος της χώρας και η οποία δεν υπαγορεύεται από καμία ανάγκη, πέραν της εξυπηρέτησης των αμερικανικών και ευρωπαϊκών οικονομικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων».

«Είναι πάντα πρόθυμες όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις να αυξήσουν το χρέος της χώρας αγοράζοντας όπλα, συμμετέχοντας στη κούρσα των…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: