Συμφωνία Facebook-Αυστραλίας για το “κόστος” των ειδήσεων

Συμφωνία Facebook-Αυστραλίας για το "κόστος" των ειδήσεων

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

Το Facebook αποφάσισε να αποκαταστήσει την παρουσία των αυστραλιανών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων στην πλατφόρμα της, μετά την αποδοχή από πλευράς της κυβέρνησης της Αυστραλίας τεσσάρων αλλαγών στο νομοσχέδιο που αφορά τον εξαναγκασμό των τεχνολογικών κολοσσών να πληρώνουν για το ενημερωτικό περιεχόμενο που χρησιμοποιείται στις πλατφόρμες τους, όπως ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της χώρας Josh Frydenberg.

Η Αυστραλία και η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονται εδώ και ορισμένο διάστημα σε διαμάχη, μετά την εισαγωγή στο κοινοβούλιο νομοθεσίας η οποία αμφισβητεί στην πράξη την κυριαρχία των  Facebook και Alphabet (Google) στην αγορά περιεχομένου ειδήσεων στο Διαδίκτυο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Facebook “μπλόκαρε” όλο το ειδησεογραφικό περιεχόμενο από αυστραλιανούς ιστότοπους στην πλατφόρμα του.

Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις του J.Frydenberg και του CEO της Facebook Mark Zuckerberg το σαββατοκύριακο, οι οποίες κατέληξαν σε συμβιβασμό.

Μεταξύ των αλλαγών που προβλέπονται στην προτεινόμενη τοποθεσία, βρίσκεται και η διεύρυνση του χρόνου που προβλέπεται μέχρι την προσφυγή στον υποχρεωτικό μηχανισμό διαιτησίας, στην περίπτωση που οι τεχνολογικοί κολοσσοί και οι πάροχοι ειδησεογραφικού περιεχομένου δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα εύλογο τίμημα.

Με βάση τις αλλαγές, μεσολαβεί περίοδος δύο μηνών για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων πριν η επιτροπή διαιτησίας, η οποία διορίζεται από την κυβέρνηση της Αυστραλίας, επέμβει μεταξύ τεχνολογικών “γιγάντων” και παρόχων ειδησεογραφικού περιεχομένου. Παρέχεται έτσι περισσότερος χρόνος για σύναψη ιδιωτικής συμφωνίας.

Αναγνωρίζεται επίσης η ήδη υπάρχουσα “συμβολή της εταιρείας στη βιωσιμότητα της βιομηχανίας ειδήσεων της Αυστραλίας” μέσω ήδη υπαρχουσών συμφωνιών.

Το ζήτημα έλαβε μεγάλη διεθνή κάλυψη, καθώς Καναδάς και Βρετανία εξετάζουν ανάλογα νομοθετικά μέτρα.

Εκπρόσωπος της Google, που εμπλέκεται επίσης στο θέμα, αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις σε ερώτηση του πρακτορείου Reuters.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: