Συμμετοχή στην Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη ζήτησε ο Βαρβιτσιώτης από τον Ροτ

Συμμετοχή στην Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη ζήτησε ο  Βαρβιτσιώτης από τον Ροτ

Το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης για να συμμετάσχει στην επικείμενη Διάσκεψη του Βερολίνου για το ζήτημα της Λιβύης, εξέφρασε στον υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ, κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Για εμάς, μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τη Λιβύη, με τις δύο επισκέψεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών στη Λιβύη και μια επίσκεψη του Λίβυου Προέδρου στην Ελλάδα, και με το γεγονός ότι έχουμε δεσμεύσει δυνάμεις στην επιχείρηση “Ειρήνη”, είναι σημαντικό να είμαστε “παρών”» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης στις κοινές δηλώσεις με τον Γερμανό υφυπουργό.

Προσέθεσε πως ο Μίχαελ Ροτ άκουσε το ελληνικό αίτημα και δήλωσε βέβαιος ότι θα το διαβιβάσει στη γερμανική κυβέρνηση, στο υψηλότερο επίπεδο, με την ακριβή επιχειρηματολογία που του παρουσίασε.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης καλωσορίζοντας θερμά τον Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών, με φόντο την Ακρόπολη, ανέδειξε τη σημασία των διμερών συναντήσεων με φυσική παρουσία και τον χαρακτήρισε ως έναν αφοσιωμένο Ευρωπαίο και αληθινό φίλο της Ελλάδας.

Ξεχωριστή μνεία έκανε ο αναπληρωτής υπουργός στο Σχέδιο Ανάκαμψης της ΕΕ (NextGenerationEU), χαρακτηρίζοντάς το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρότζεκτ. «Μετά την ολοκλήρωση της επικύρωσης των ιδίων πόρων από όλα τα κράτη-μέλη, είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε το μεγαλύτερο έργο μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο σημείο αυτό, αναφέρθηκε στον ρόλο της Γερμανίας για τη δημιουργία του. «Αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ, εάν η Γερμανία δεν είχε δεσμευτεί να δημιουργήσει την πολιτική δομή, αλλά και τη χρηματοοικονομική δομή, πάνω στην οποία βασίστηκε αυτό το τεράστιο πρόγραμμα. Και ήταν η πολιτική δύναμη της Γερμανίας μαζί με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη που έκαμψαν την πίεση από τα frugal («φειδωλά») κράτη, για να έχουμε αυτό το μεγάλο πακέτο» είπε.

Αναφερόμενος στη σημασία του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε πως «θα μας επιτρέψει να ταξιδέψουμε ελεύθερα τους επόμενους μήνες». Επίσης, υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ελλάδας να καλωσορίσει τους Γερμανούς φίλους χωρίς καραντίνα, χωρίς κανένα άλλο έγγραφο, αλλά μόνο με το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό, για να απολαύσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Περαιτέρω οι κ.κ. Βαρβιτσιώτης και Ροτ συζήτησαν το μεταναστευτικό και τρόπους για να γεφυρώσουν τις διαφορές και να έχουν μια κοινή θέση όσον αφορά στη συζήτηση που εκτυλίσσεται για το νέο Σύμφωνο Ασύλου και Μετανάστευσης. Σε αυτό το πλαίσιο, ο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: