Συμμετοχή του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην «Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή»

Συμμετοχή του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην «Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή»

Με την πανηγυρική κήρυξη έναρξης της συνεδρίασης από την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) Μαριαλένα Αθανασοπούλου ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου η συμμετοχή του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην «Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή» που διοργάνωσαν από κοινού ο Διεθνής Οργανισμός Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς (IOSCO) και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Χρηματιστηρίων(WFE).

«Αναγνωρίζοντας τη βαρύνουσα σημασία του χρηματοοικονομικού εγγραμματισμού για την κοινωνία, η ΕΓΔΙΧ έχει προχωρήσει στην Εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής για τον Χρηματοοικονομικό Εγγραμματισμό, με διεξαγωγή έρευνας μέσω ερωτηματολογίου σε σχολεία της χώρας. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιείται από τον ΟΟΣΑ, με τη συνδρομή όλων των εγχώριων εμπλεκόμενων φορέων» ανακοίνωσε η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Μαριαλένα Αθανασοπούλου.

«Η προώθηση του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού αποτελεί βασικό πυλώνα της Εθνικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Για το Χρηματιστήριο αποτελεί μονόδρομο για την ουσιαστική προσέγγιση της κεφαλαιαγοράς» τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιάννος Κοντόπουλος, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων «Με μία σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, το Χρηματιστήριο αναδεικνύει τη σημασία που αποδίδει η εγχώρια κεφαλαιαγορά στην προώθηση του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού. Θα αναφέρω ενδεικτικά το AΤΗΕΧ Academy το οποίο έχει διοργανώσει τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 120 σεμινάρια, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πολλές επισκέψεις φοιτητών από όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια της χώρας, αλλά και μαθητών σχολείων όλων των βαθμίδων».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Βασιλική Λαζαράκου υπογράμμισε πως «Οι πολίτες πρέπει να είναι ενημερωμένοι, ώστε να κατανοούν τα επενδυτικά προϊόντα και να μην είναι εύκολο να πέσουν θύματα απάτης. Αυτός είναι ο στόχος των δράσεων στο πλαίσιο του Οικονομικού Αλφαβητισμού και μια από τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει ως Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς».

πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: