Συναγερμός για την μετάλλαξη Omicron στην Ευρώπη – Αυστηρότερα μέτρα μελετούν οι κυβερνήσεις

Συναγερμός για την μετάλλαξη Omicron στην Ευρώπη – Αυστηρότερα μέτρα μελετούν οι κυβερνήσεις

Επελαύνει η μετάλλαξη Omicron στην Ευρώπη. Η μια χώρα μετά την άλλη επιβάλουν νέα μέτρα, πιο αυστηρά, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης.

Πρώτη η Ολλανδία, επέβαλε lockdown που θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε εξαιτίας της μεγάλης διασποράς της παραλλαγής Όμικρον.

Σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα του Σαββάτου ο Ολλανδός πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσαν ότι κλειστά θα παραμείνουν για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σχεδόν τα πάντα, με εξαίρεση τα καταστήματα και τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Να σημειώσουμε ότι η Ολλανδία προχωρά σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού που φτάνει το 85%.

Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στην Βρετανία. Την Κυριακή, το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε περισσότερα από 12.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της υψηλά μεταδιδόμενης παραλλαγής του κορωνοϊού Όμικρον, σύμφωνα με τον τελευταίο ημερήσιο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι υγειονομικές αρχές. Η βρετανική κυβέρνηση παρακολουθεί τα τελευταία στοιχεία για την COVID-19 σχεδόν κάθε ώρα και θα κάνει οτιδήποτε είναι δυνατό, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Στην Γερμανία, παρότι αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown από την κυβέρνηση, ο υπουργός Υγείας, τόνισε πως «το κύμα “Όμικρον” έρχεται και δεν μπορεί κανείς πια να το σταματήσει». Πάντως, το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων που συνέστησε η νέα κυβέρνηση εισηγείται επιπλέον μέτρα και μεγαλύτερο περιορισμό των επαφών.

Ακόμη και στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα αυστηρότερα μέτρα για να βάλει φρένο στην εξάπλωσή των νέων κρουσμάτων της μετάλλαξης εν όψει Χριστουγέννων. «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την Τρίτη τα νέα βήματα της κυβέρνησης για να βοηθήσει τις πολιτείες που χρίζουν βοήθειας», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο αμερικανικό δίκτυο «NBC News».

Οι αρνητές συνεχίζουν να αρνούνται την πραγματικότητα 

Την ίδια ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον «καλπάζει» με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα την ημέρα στην Ευρώπη, υπάρχουν και αυτοί που αρνούνται πεισματικά μετά από σχεδόν δύο χρόνια να δουν την πραγματικότητα.

Στο Λονδίνο

Χιλιάδες αντιεμβολιαστές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Λονδίνου απαιτώντας να μην επιβληθούν νέα μέτρα την στιγμή που το Λονδίνο έχει μετατραπεί σε επίκεντρο για την μετάλλαξη Όμικρον.
Για περισσότερες από τρεις ημέρες τα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: