Συνάντηση Ερντογάν-Ζάεφ με την Τουρκία να εκμεταλλεύεται την ελληνική αδράνεια

Συνάντηση Ερντογάν-Ζάεφ με την Τουρκία να εκμεταλλεύεται την ελληνική αδράνεια

https://www.etsy.com/listing/804994360/bracelet-handmade-women-gold-plated

Συνάντηση Ερντογάν-Ζάεφ με την Τουρκία να εκμεταλλεύεται την ελληνική αδράνεια

Η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Τουρκίας βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινοβραδινής συνάντησης του Ζόραν Ζάεφ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Η Τουρκία προφανώς δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια να ελέγξει τη Βόρεια Μακεδόνια και όσο κι αν δεν είναι ευχάριστο σε κάποιους να το ακούνε, η ελληνική αδράνεια τις δίνει ευκαιρίες. Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί η διαφωνεί κάποιος με τη συμφωνία των Πρεσπών, πρέπει να την εκμεταλλευθούμε όσο περισσότερο μπορούμε. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να ασχοληθούμε όχι μόνο με τη Βόρεια Μακεδονία αλλά με όλη την περιοχή με βάση τα δικά μας συμφέροντα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μας αναλογεί. Αντί γι΄ αυτό κάποιοι προτιμούν να συνεχίζουν να παίζουν “θέατρο” παριστάνοντας τους διαφωνούντες με τη συμφωνία ,την οποία μετά στηρίζουν δημοσίως, αλλά δεν κάνουν τίποτα ουσιαστικό για να “δέσουν” τη γειτονική χώρα στο δικό μας άρμα…

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας οι δύο άνδρες είχαν χθες το βράδυ δείπνο εργασίας κατά τη διάρκεια του οποίου συζήτησαν για τις αμοιβαίες φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες χαρακτηρίζονται από δυναμική συνεργασία σε πολλούς τομείς.

 

Ο Ζόραν Ζάεφ επισήμανε κατά τη διάρκεια της συνάντησης την εξαιρετικά καλή οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και το έντονο ενδιαφέρον των τουρκικών εταιρειών να επενδύσουν στη Βόρεια Μακεδονία και να εμβαθύνουν τις επιχειρηματικές και εμπορικές σχέσεις, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

Η οικονομική και εμπορική συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας, ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας και πρόσθεσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται μεγαλύτερη δυναμική με τη νέα συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών, η οποία βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας και έχει ως στόχο να προσφέρει περισσότερες διευκολύνσεις στους τούρκους επενδυτές.

 

Οι Ζόραν Ζάεφ και Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν ότι η Βόρεια Μακεδονία και η Τουρκία, ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, συνδέονται με τις ίδιες αξίες σε ό,τι αφορά στην ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μέσω των σχέσεων καλής γειτονίας και περιφερειακής συνεργασίας, καθώς και σε ό,τι αφορά στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σύμφωνα με το εθνικό δίκαιο των δύο χωρών και το διεθνές δίκαιο.

 

Ο Ταγίπ Ερντογάν, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, τόνισε ότι στις καρδιές των πολιτών της Τουρκίας η Βόρεια Μακεδονία έχει ξεχωριστή θέση, καθ’ όσον πρόκειται για χώρες που έχουν εξαιρετικές σχέσεις και βαθείς ιστορικούς δεσμούς.

 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας υπογράμμισε ότι παρά την πανδημία οι δύο χώρες είχαν εξαιρετικές εμπορικές συναλλαγές το 2020 και ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τις τουρκικές επιχειρήσεις να επενδύσουν ακόμη περισσότερο στη Βόρεια Μακεδονία.

 

Στη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη τονίστηκε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια στη Βόρεια Μακεδονία, όσον αφορά στον αγώνα κατά της πανδημίας, με σκοπό να ενισχυθεί η συνεργασία στον…

Ποιοτική & Οικονομική VoIP Τηλεφωνία
Source link

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: