Συνάντηση Σταϊκούρα με εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά- Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις

Νέα συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας- με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Νίκου Κουλοχέρη- στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των επαφών με εκπροσώπους των Ναυπηγείων.

Στη συνάντηση αναδείχθηκε η κοινή συστηματική προσπάθεια, η οποία είχε ως αποτελέσματα να επιτευχθούν οι στόχοι και οι δεσμεύσεις, που τέθηκαν από την πρώτη μέρα από την ηγεσία του υπουργείου.

Ειδικότερα:

1. Η καταβολή του ποσού των 123 εκατ. ευρώ της απόφασης του διαιτητικού δικαστηρίου στην Ειδική Διαχείριση της ΕΝΑΕ Α.Ε., προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των πιστωτών, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι. Μέχρι στιγμής, έχει κατατεθεί στον λογαριασμό της Ειδικής Διαχείρισης το ποσό των 38 εκατ. ευρώ και αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδας να καταβληθεί και το εναπομείναν ποσό.

2. Η καταβολή των αποζημιώσεων. Έως τις 31 Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας και με την υπογραφή των απολύσεων οι εργαζόμενοι θα λάβουν αυθημερόν, το ποσό που αντιστοιχεί στην αποζημίωση απόλυσης. Το ποσό που αντιστοιχεί στην καταβολή των διαφορών μισθοδοσίας (35%) στους εργαζόμενους της ΕΝΑΕ, θα καταβληθεί εντός 10 ημερών από την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας.

3. Οι συντονισμένες κινήσεις για τη μεταβίβαση του περιουσιακού στοιχείου στο νέο επενδυτή και την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: