Σύνδρομο MIS-C στα παιδιά: Αίτια, συμπτώματα, πρόληψη και θεραπεία

Σύνδρομο MIS-C στα παιδιά: Αίτια, συμπτώματα, πρόληψη και θεραπεία

Πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά (ΜΙS-C) – Τι είναι;
Το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά (MIS-C), επίσης γνωστό ως παιδιατρικό πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο, είναι μια εξαιρετικά σπάνια κατάσταση στην οποία διαφορετικά μέρη του σώματος — συμπεριλαμβανομένων των ματιών, του δέρματος και ορισμένων εσωτερικών οργάνων — φλεγμαίνουν. Το MIS-C είναι μια σοβαρή κατάσταση που απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη.
Αιτίες της MIS-C στα παιδιά
Σχεδόν όλα τα παιδιά που έχουν διαγνωστεί με πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο έχουν επίσης δοκιμαστεί θετικά για αντισώματα στο SARS-CoV2, τον ιό που προκαλεί τη νόσο COVID-19. Τα περισσότερα παιδιά με νόσο COVID-19 παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και δεν χρειάζονται προηγμένη ιατρική περίθαλψη. Για πολύ μικρό αριθμό παιδιών, ωστόσο, η νόσος COVID-19 φαίνεται να προκαλεί υπερβολική ανοσολογική απόκριση που έχει ως αποτέλεσμα φλεγμονή σε όλο το σώμα .
Συμπτώματα
Τα συμπτώματα της MIS-C εμφανίζονται συνήθως 4 εβδομάδες μετά την αρχική μόλυνση με COVID 19, αλλά γενικά εμφανίζονται ανά πάσα στιγμή μεταξύ 3 έως 6 εβδομάδων μετά τη μόλυνση. Δεν είναι το ίδιο για κάθε παιδί. Καλέστε, ωστόσο, το γιατρό σας αμέσως αν το παιδί σας έχει ένα συνεχή πυρετό και οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα:
Κοιλιακό πόνο
Έμετο
Διάρροια
Αυχεναλγία
Δερματικό εξάνθημα και αλλοιώσεις
Ματωμένα μάτια
Κεφαλαλγία
Κόπωση
Καλέστε το 166 εάν παρατηρήσετε:

Δυσκολία στην αναπνοή
Θωρακικό πόνο
Αιφνίδια σύγχυση
Πρόβλημα με το να μείνει ξύπνιο
Κρύα, υγρά, μπλε χείλη ή πρόσωπο
Σοβαρό κοιλιακό πόνο
Οι ερευνητές λένε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η ασθένεια εξαπλώνεται από άτομο σε άτομο. Ωστόσο, το παιδί σας θα μπορούσε επίσης να έχει COVID-19 ή άλλη μεταδοτική λοίμωξη ταυτόχρονα με MIS-C. Έτσι, αν πάτε στο γραφείο του γιατρού ή ένα νοσοκομείο, φορέστε μάσκες προσώπου.

Έλεγχος και διάγνωση της MIC-S σε παιδιά
Το MIS-C είναι ένα πρόσφατα ανακαλυφθέν σύνδρομο, και δεν υπάρχει καμία εξειδικευμένη εξέταση για τη διάγνωση ενός ασθενούς με αυτή την κατάσταση. Για τους ασθενείς με συμπτώματα MIS-C, οι κλινικοί ιατροί πραγματοποιούν μια λεπτομερή αξιολόγηση, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει αιματολογικές και άλλες εξετάσεις. Οι ασθενείς εξετάζονται επίσης για την παρουσία αντισωμάτων κατά του SARS-CoV2, του ιού που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Θεραπεία
Τα περισσότερα παιδιά που αρρωσταίνουν με MIS-C χρειάζονται νοσοκομειακή φροντίδα. Σε μερικές περιπτώσεις πρέπει να παραμείνουν στην μονάδα εντατικής θεραπείας παιδιατρικών ασθενών…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: