Συνεχίζεται η άνοδος των αγορών στην Ευρώπη

Συνεχίζεται η άνοδος των αγορών στην Ευρώπη

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Με άνοδο έκλεισαν, απόψε, οι ευρωαγορές, ενώ η προσοχή των επενδυτών είναι στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την πολιτική της.

Τα μεγάλα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου σημείωσαν κέρδη, καθώς dίχως διαφοροποίηση σε 0,00%, 0,25% και -0,50% αντιστοίχως, κρατά το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο σημειώνει ότι υποστηρίζοντας τον στόχο πληθωρισμού στο 2% και σε ευθυγράμμιση με τη στρατηγική νομισματικής πολιτικής περιμένει πως τα επιτόκια θα διατηρηθούν στο τρέχον ή σε χαμηλότερο επίπεδο έως ότου δει τον πληθωρισμό να φτάνει στον παραπάνω στόχο. Ουσιαστικά, η ΕΚΤ αποδέχεται την πιθανότητα ο πληθωρισμός να κινηθεί ακόμη και μέτρια πάνω από το 2% για κάποιο διάστημα. Στην ανακοίνωσή υπογραμμίζεται ότι περιμένει τα επιτόκια να παραμείνουν «στα σημερινά ή χαμηλότερα επίπεδα μέχρι να δει τον πληθωρισμό να φτάνει το 2% πολύ μπροστά από το τέλος του ορίζοντα προβλέψεων και διατηρήσιμα για το υπόλοιπο της περιόδου πρόβλεψης, και κρίνει ότι η πραγματοποιηθήσα πρόοδος στον υποκείμενο πληθωρισμό είναι επαρκώς ενισχυμένη για να συνάδει με την σταθεροποίηση του πληθωρισμού στο 2% μεσοπρόθεσμα» και προσθέτει πως «μπορεί επίσης να υιοθετήσει μια μεταβατική περίοδο στην οποία ο πληθωρισμός είναι μέτρια πάνω από το στόχο». Παράλληλά, τονίζεται ότι θα συνεχίσει τις αγορές ομολόγων με ταχύτερο ρυθμό από τους πρώτους μήνες του 2021. To Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσει το έκτακτο πρόγραμμα αντιμετώπισης της πανδημίας (PEPP), συνολικού ύψους 1,85 τρισ. ευρώ, έως τον Μάρτιο του 2022 και, σε κάθε περίπτωση, μέχρις ότου κρίνει ότι η κρίση του κορωνοϊού έχει λήξει. 

“Η προοπτική του πληθωρισμού παραμένει χαμηλότερα του στόχου”, δήλωσε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας, συμπληρώνοντας ότι το αναθεωρημένο guidance της κεντρικής τράπεζας υπογραμμίζει τη δέσμευση για διατήρηση διευκολυντικής στάσης, ενώ σημείωσε πως η μετάλλαξη Δέλτα φέρνει αυξημένη αβεβαιότητα. Η ίδια είπε ότι η άνοδος του πληθωρισμού αναμένεται να είναι προσωρινή, ενώ μεσοπρόθεσμα η προοπτική του είναι υποτονική. «Ο πληθωρισμός αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά μεσοπρόθεσμα, αν και αναμένεται χαμηλότερα του στόχου». Εως τις αρχές του 2022, η επίπτωση των προσωρινών…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: