Συρία: «Ισραηλινή επίθεση» στη Δαμασκό την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου-Δείτε βίντεο

Συρία: «Ισραηλινή επίθεση» στη Δαμασκό την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου-Δείτε βίντεο

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Ο στρατός της Συρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας ενεργοποιήθηκαν για να αντιμετωπίσουν «ισραηλινή επίθεση» στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Δαμασκό, καθώς η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ μοιάζει να κλιμακώνει τις επιδρομές της εναντίον κυρίως ιρανικών θέσεων στην εμπόλεμη χώρα τους τελευταίους δύο μήνες.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τους στόχους από τα συριακά κρατικά ΜΜΕ. Ισραηλινά μαχητικά πέταξαν πάνω από το Υψίπεδο του Γκολάν και εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον στόχων στα όρια της πρωτεύουσας, ανέφεραν επικαλούμενα τον στρατό. Δεν έκαναν λόγο για απώλειες. Διαβεβαίωσαν ότι οι περισσότεροι πύραυλοι καταρρίφθηκαν.

«Συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνάς μας συνεχίζει να αποκρούει τις ισραηλινές πυραυλικές επιθέσεις στον εναέριο χώρο της Δαμασκού», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επικαλούμενη αποστάτη του συριακού στρατού, μετέδωσε ότι στόχος ήταν οι εγκαταστάσεις μιας μεραρχίας στην Κίσουα, περίπου 14 χλμ, νότια της πρωτεύουσας. Σε αυτές, σύμφωνα με την ίδια πηγή, στρατωνίζονται παραστρατιωτικοί που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις στο νότιο άκρο της Δαμασκού.

Ο στρατός του Ισραήλ δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την επιδρομή μέχρι στιγμής. Σπανίως αναλαμβάνει την ευθύνη για επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας. Ωστόσο, αξιωματικοί του ισραηλινού στρατού επιβεβαιώνουν κατ’ ιδίαν ότι οι επιθέσεις στην εμπόλεμη χώρα, που εντείνονται, έχουν στόχο να πλήξουν τις ιρανικές και φιλοϊρανικές δυνάμεις, που εδραιώνουν την παρουσία τους.

Ο υποστράτηγος Αβίβ Κοχαβί, επικεφαλής του γενικού επιτελείου, δήλωνε στα τέλη του 2020 ότι οι επιδρομές «επιβράδυναν την εδραίωση του Ιράν στη Συρία». Επλήγησαν πάνω από 500 στόχοι την περασμένη χρονιά.

Πηγές προσκείμενες σε δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν ότι η επιρροή και οι δυνάμεις του Ιράν στη Συρία αυξάνονται τα τελευταία χρόνια. Σε αντίδραση, το Ισραήλ κλιμακώνει τις επιδρομές του ώστε να εμποδίσει την Τεχεράνη να αποκτήσει προγεφυρώματα στα σύνορά του.

Παραστρατιωτικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ελέγχουν μεγάλα τμήματα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: