ΣΥΡΙΖΑ: Χιλιάδες οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν παράλληλα σε τηλεκπαίδευση-τηλεργασία

ΣΥΡΙΖΑ: Χιλιάδες οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν παράλληλα σε τηλεκπαίδευση-τηλεργασία

Για δικαιολογίες της ΝΔ σχετικά με τα παιδιά από την Πεύκη Ηλείας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως σημειώνει, η ΝΔ έβγαλε χθες δισέλιδη ανακοίνωση «για να πει πως τα πέντε παιδιά που προσπαθούσαν να κάνουν μάθημα στο καφενείο του χωριού μέσα από δύο κινητά τηλέφωνα ήταν fake news που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Δυστυχώς για τη ΝΔ και την κατάντια της κας Κεραμέως και του κ. Μητσοτάκη, η απάντηση ήρθε από τον ίδιο τον κοινοτάρχη Πεύκης: Είναι στέλεχος της ΝΔ».

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί από τη Νέα Δημοκρατία να αφήσει «τις γελοίες δικαιολογίες και να αντιληφθεί ότι χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν παράλληλα στις ανάγκες τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας. Το ελάχιστο που έχει να κάνει, σήμερα κιόλας, είναι να προμηθεύσει τους μαθητές με τα απαραίτητα μέσα».

ΕΠΕΚΕ Παιδείας: «Πεταμένα λεφτά» και ο τεχνολογικός εξοπλισμός των μαθητών για τη ΝΔ

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει σχετικά πως «δεν είμαστε θέση να γνωρίζουμε σε ποια “μαγκάλια” και αναμμένα κάρβουνα κάθεται το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ για να εκδίδει ανακοινώσεις που αφενός επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες για το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης, αφετέρου παραδέχονται το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τον ψηφιακό ανασχηματισμό των σχολείων – μάλιστα σε περιόδους δημοσιονομικής στενότητας.

Έτσι:

1. Μετά τη χθεσινή απαράδεκτη εικόνα των μαθητών στο καφενείο, καθώς και την παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στέλνουν εσπευσμένα 15 υπολογιστές. Ταυτόχρονα ομολογούν πως επί 8 μήνες δεν έκαναν τίποτα για το ψηφιακό εξοπλισμό στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης.

Δίχως ίχνος ντροπής αναφέρουν πως ο διευθυντής Εκπαίδευσης ζήτησε μόλις χθες(!) την καταγραφή των αναγκών. Τι έκαναν τόσο καιρό; Απολύτως τίποτα! Ούτε στην Πεύκη Ηλείας, ούτε πουθενά αλλού. Παρόμοια, τίποτα δεν έπραξαν για να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης, παρά μόνο ευχολόγια και ευχαριστίες στο πολυδιαφημισμένο Webex της Cisco. Τώρα τρέχουν πανικόβλητοι για να διαχειριστούν την οργή μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών».

Κατά την ΕΠΕΚΕ Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η υπουργός Παιδείας «συνεχίζει απτόητη να κοροϊδεύει την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία. Μιλά για “μεμονωμένα προβλήματα και αρρυθμίες”, όπως επίσης και για εξοπλισμό των μαθητών με “90.000 ηλεκτρονικές συσκευές”. Ωστόσο, για μια ακόμη…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: