ΣΥΡΙΖΑ: Η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ελέγξει ποιοι-πώς είχαν εσωτερική ενημέρωση για τη μετοχή της ΔΕΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ελέγξει ποιοι-πώς είχαν εσωτερική ενημέρωση για τη μετοχή της ΔΕΗ

«Χιλιάδες μικροεπενδυτές έχασαν τα χρήματά τους από κινήσεις στο Χρηματιστήριο με τη μετοχή της ΔΕΗ που είναι τουλάχιστον ύποπτες» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως σημειώνει, για εννιά μέρες, μετά την ανακοίνωση πώλησης του 49% της θυγατρικής της (ΔΕΔΔΗΕ), αντί να ανέβει η μετοχή της, όπως όλοι προεξοφλούσαν, βυθίστηκε από τα 10,5 στα 9,02 ευρώ στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα που μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου ανακοινώθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. «Την ώρα, δηλαδή, που μικροεπενδυτές αγόραζαν μετοχές της ΔΕΗ, κάποιοι για ανεξήγητο λόγο ξεφορτώνονταν πακέτα μετοχών μέχρι να ανακοινωθεί η ΑΜΚ της Επιχείρησης».

Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, «δεδομένου ότι για την ΑΜΚ της ΔΕΗ γνώριζε μόνο η διοίκησή της και ο κ. Μητσοτάκης με τους στενούς συνεργάτες του, περιμένουμε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που παρενέβη μόνο μετά την κατακραυγή, το αυτονόητο: Να ελέγξει μία προς μία όλες τις πράξεις πώλησης που έγιναν τις 9 αυτές μέρες και να ενημερώσει Αρχές και πολίτες ποιοι ήταν αυτοί που πουλούσαν μετοχές όταν όλοι προεξοφλούσαν άνοδο και από πού είχαν εσωτερική πληροφόρηση».

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: