ΣΥΡΙΖΑ: «Μετατρέπετε σε υπουργείο Εργοδοσίας το υπουργείο Εργασίας»

ΣΥΡΙΖΑ: «Μετατρέπετε σε υπουργείο Εργοδοσίας το υπουργείο Εργασίας»

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

«Σε Υπουργείο Εργοδοσίας μετατρέψατε το Υπουργείο Εργασίας. Οι διεθνείς συμβάσεις αποτελούν τη βιτρίνα για να καλύψετε αυτό το νομοθετικό έκτρωμα που χτυπάει την εργασία, τους μισθούς και τα δικαιώματα», Αυτό τόνισε η Μαριλίζα  Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγήτρια  για το εργασιακό νομοσχέδιο στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Μεταξύ άλλων η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε:
 

« Οι διεθνείς συμβάσεις και η Ευρωπαϊκή Οδηγία, η κύρωση των οποίων αποτελεί υποχρέωση της χώρας, αποτελούν τη βιτρίνα για να καλύψετε αυτό το νομοθετικό έκτρωμα που χτυπάει την εργασία, τους μισθούς και τα δικαιώματα. Η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζει στον κόσμο της εργασίας. Η συντριπτική πλειονότητα των φορέων, που τοποθετήθηκαν στην ακρόασή, όσοι εκπροσωπούσαν τους εργαζόμενους, αλλά και οι μικρομεσαίοι, ο Δικηγορικός Σύλλογος εκφράστηκαν με πολύ αρνητικό τρόπο και απορριπτικά για το νομοσχέδιο.

Την αγανάκτηση των εργαζομένων θα την δει η κυβέρνηση και θα λάβει το μήνυμα αύριο στη γενική απεργία.

Εμπάθεια δείχνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε τον Ιούλιο του ‘19: πώς θα χτυπήσει τους εργαζομένους, τους μισθούς, τη συλλογική διαπραγμάτευση και με αυτό το νομοσχέδιο να βάζει την ταφόπλακα.

Με τη θέσπιση της ατομικής σύμβασης καταλύεται το 8ωρο. Θεσπίζεται για πρώτη φορά στο εργατικό δίκαιο της Ελλάδας – κάτι που δεν έγινε ούτε στη μνημονιακή εποχή. Και ό,τι και να πείτε, ό,τι και να γράψετε, ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι ο εργαζόμενος θα εκβιαστεί και είτε θα υποκύψει είτε θα απολυθεί. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Υπονομεύετε την προοπτική των συλλογικών συμβάσεων, γιατί πλέον θα επικρατήσει η ατομική σύμβαση. Και επειδή πρέπει να μιλάμε με επιχειρήματα. Δεν βρισκόμαστε σε τηλεοπτικά παράθυρα και δεν κάνουμε μονολόγους. Δεν είναι δυνατόν να λέτε και υπάρχει μία σύγχυση και την καλλιεργείτε και εσείς ως κυβέρνηση, ότι δεν θα υπάρξει μείωση αποδοχών. Οι άνθρωποι που εργάζονται ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι θα εργαστούν 2 ώρες παραπάνω και θα πληρωθεί με ρεπό. Ο κόσμος της εργασίας δεν μπορεί να πληρώνει με ρεπό τις ανάγκες για το σπίτι του, για το ενοίκιό του, για τα παιδιά του, για τα ψώνια του. Αυτή είναι η αλήθεια. Και θα καταντήσει ένα θλιβερό ανέκδοτο αυτή η ιστορία με την πληρωμή σε ρεπό, αν δεν ήταν τραγικό!

Διπλασιάζετε τις φθηνές…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: