ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στην προεκλογική προπαγάνδα της κυβέρνησης

Κοινή δήλωση εξέδωσαν Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την οποία τονίζουν να μην χρησιμοποιεί η κυβέρνηση τα θέματα Άμυνας για την προεκλογική της προπαγάνδα.

Ειδικότερα, οι Θοδωρής Δρίτσας, Τομεάρχης Άμυνας, Γιώργος Τσίπρας, Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας, Πάνος Ρήγας, μέλος Πολιτικής Γραμματείας αρμόδιος για θέματα Άμυνας και Γιώργος Μπαλάφας, Συντονιστής Τμήματος Άμυνας, μέσω της κοινής τους δήλωσης τονίζουν: «Όχι στην προεκλογική προπαγάνδα της Κυβέρνησης για τα θέματα της Άμυνας».
Αναλυτικά η δήλωση:

«Αμήχανη η Κυβέρνηση από τις συνεχείς αποτυχίες της και τα σκάνδαλα, επιστρατεύει και την Εθνική Άμυνα στις δημαγωγικές σκοπιμότητες προεκλογικού αποπροσανατολισμού.

Αντί να προωθήσει ενιαίο σχέδιο στήριξης του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, φέρνει στη Βουλή σχέδιο νόμου αποσπασματικών διατάξεων, που μέχρι στιγμής στη δημόσια διαβούλευση έχει προκαλέσει γενικευμένη ανησυχία. Ελπίζουμε το κείμενο όταν σε λίγες μέρες κατατεθεί στη Βουλή, να είναι δραστικά διαφοροποιημένο, τουλάχιστον ως προς τις επίδικες διατάξεις του.

Αντί να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική του «προβλέψιμου συμμάχου» δεν λύνει προβλήματα και δεν ωφελεί τη χώρα, ανακαλύπτει ξαφνικά με «λαγό» τον αναρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο ότι θα ήταν θετική εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα, να προμηθευτεί η Τουρκία πολεμικά αεροσκάφη F-16 Viper! Τι κι αν μέχρι χθες το «πάγωμα» αυτής της προμήθειας από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία, διαφημιζόταν ως μία τεράστια επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Αντί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος να αποκλείσει και να προστατέψει τα ευαίσθητα θέματα της αρμοδιότητάς του από τις προεκλογικές σκοπιμότητες, σε προχθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του στον «Real Fm 97,8», μεταξύ άλλων, έριξε το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Κάποιοι δεν έκαναν τίποτα επί τέσσερα χρόνια και τώρα μας κουνάν το δάκτυλο», είπε.

Σε αυτό το κλίμα σκοπιμότητας τέλος, συντελέστηκε και το «θαύμα εξαφάνισης» του Αλέξη Τσίπρα από τις φωτογραφίες που ανάρτησαν οι Υπηρεσίες Επικοινωνίας και Εθιμοτυπίας του ΓΕΝ, για τον εορτασμό των Θεοφανίων στο λιμάνι του Πειραιά.

Εάν η Κυβέρνηση θέλει μία έντιμη συζήτηση στη Βουλή για την Άμυνα, εμείς είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι. Άλλωστε, εκκρεμεί και πρέπει να δοθεί από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή, σαφής απάντηση στο σοβαρότατο ερώτημα, για το εάν «νομίμως» ή όχι και για ποιο λόγο η ΕΥΠ ως παράλληλο κράτος, παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: