ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζονται τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης σε όλη τη χώρα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζονται τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης σε όλη τη χώρα

Ερώτηση κατέθεσαν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση. Η ερώτηση κατατέθηκε από τη βουλευτή Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου και του βουλευτή Θεσπρωτίας και Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μάριου Κάτση προς τους υπουργούς Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «συνεχίζονται τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης στην Βοιωτία, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, με τηλεφωνικές χρεώσεις, προβλήματα ασφαλείας στην πλατφόρμα και ταυτοποίησης των μαθητών που εισέρχονται».
Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση των 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι έκτακτες συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την υγειονομική κρίση έφεραν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς αντιμέτωπους με πρωτόγνωρα και περίπλοκα προβλήματα.
Η διττή επιλογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να αγνοήσει στην αρχή του νέου σχολικού έτους τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι οποίες εάν υιοθετούνταν θα εξασφάλιζαν συνθήκες απρόσκοπτης και ασφαλούς συνέχισης του εκπαιδευτικού έργου, αλλά και να προχωρήσει σε αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, άνοιξε τον δρόμο για τις αποτυχίες, τις προχειρότητες και τις τραγικές παλινωδίες που ακολούθησαν.
Η προφανής έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού από την πλευρά του Υπουργείου, όπως αποδεικνύεται εκ νέου από τα συνεχιζόμενα λειτουργικά προβλήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, καθώς και από την εσπευσμένη απόφαση για διακοπή της λειτουργίας Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών, δημιουργεί κλίμα διάχυτης ανασφάλειας στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας και υπονομεύει την προαγωγή του εκπαιδευτικού έργου.

Τα πιο πρόσφατα ερωτήματα που εγείρονται από την σταθερά προβληματική λειτουργία της τηλεκπαίδευσης στην Βοιωτία, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα, αφορούν, πρώτον, στις χρεώσεις τηλεφωνικής σύνδεσης στην πλατφόρμα, δεύτερον, στην επιβολή αποκλειστικά απογευματινού ωραρίου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και, τρίτον, στα κρούσματα που εμφανίστηκαν στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης λόγω προβλημάτων ασφαλείας στην πλατφόρμα και της έλλειψης ταυτοποίησης μαθητών που εισέρχονται σε αυτή.
Πράγματι, σύμφωνα με καταγγελίες που προέρχονται από περιοχές της Βοιωτίας, αλλά είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί σε όλη την επικράτεια, η τελευταία φάση των προβλημάτων της τηλεκπαίδευσης περιλαμβάνει πλέον το πρωτοφανές και εντελώς απαράδεκτο φαινόμενο υπέρογκων χρεώσεων από τους παρόχους…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: