ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ζητήσει την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, για το ζήτημα της διεκδίκησης και επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, σημειώνει σε δήλωσή της η τομεάρχης Πολιτισμού του κόμματος, Σία Αναγνωστοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «εμείς, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, δεν λειτουργούμε ούτε παρασκηνιακά, ούτε αντιθεσμικά».

Τονίζει ότι στην Επιτροπή «οφείλει η κυβέρνηση και να ενημερώσει για λόγους διαφάνειας, λογοδοσίας και υποχρέωσης απέναντι στον εθνικό στόχο όλα τα κόμματα της Βουλής, για τους χειρισμούς και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί μέχρι σήμερα στο μείζον ζήτημα της διεκδίκησης και επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα».

Η κ. Αναγνωστοπούλου σημειώνει ότι «δεν ήταν η Αξιωματική Αντιπολίτευση που αποκάλυψε ότι στην υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα η κυβέρνηση ακολούθησε την οδό των μυστικών διαβουλεύσεων του πρωθυπουργού και κορυφαίων υπουργών, με τον Τζορτζ  Όσμπορν, πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου, αλλά το αποκλειστικό άρθρο στις 3/12 του κ. Ανδριτσόπουλου στα ‘’ΝΕΑ”». Τονίζει ότι «το άρθρο δεν διαψεύσθηκε ποτέ επισήμως, όπως δεν διαψεύστηκε και το σενάριο ίδρυσης παραρτήματος του Βρετανικού Μουσείου στην Αθήνα με τα Γλυπτά(!) που ακολούθησε λίγο αργότερα». Προσθέτει δε ότι «έκτοτε και ενώ με ένα μπαράζ δημοσιευμάτων σε Bloomberg, Telegraph, Guardian κ.λπ. περιγράφονται με θολό τρόπο, σημεία μιας συμφωνίας που παραπέμπει σε άκρως επικίνδυνες λύσεις για τα συμφέροντα της χώρας, το ΥΠΠΟΑ τηρεί σιγήν ιχθύος και μόλις εχθές εμφανίζεται με ανακοίνωση για να αντιδράσει μόνο στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: