ΣΥΡΙΖΑ: Το πάρτι των γαλάζιων προκλητικών απευθείας αναθέσεων συνεχίζεται και στη ΓΓΕΚ

ΣΥΡΙΖΑ: Το πάρτι των γαλάζιων προκλητικών απευθείας αναθέσεων συνεχίζεται και στη ΓΓΕΚ

«Το πάρτι των γαλάζιων προκλητικών απευθείας αναθέσεων συνεχίζεται και στη Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας», αναφέρουν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε σχετική ερώτηση, μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Μεσσηνίας και Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αλέξη Χαρίτση και του Βουλευτή Φθιώτιδας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Σαρακιώτη.

Ειδικότερα στη σχετική ερώτηση που κατατέθηκε σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι: «δεκατέσσερα (14) έργα της εποπτευόμενης από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, εκτιμώμενου συνολικού ύψους 200.000 ευρώ έχουν ανατεθεί τον τελευταίο χρόνο σε τέσσερα (4) πρόσωπα τα οποία φέρεται ότι έχουν άμεση ή έμμεση συγγενική ή/και φιλική σχέση με τη διευθύντρια του γραφείου του αρμόδιου γενικού γραμματέα». Ταυτόχρονα, αναφέρουν ότι σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα οι αναθέσεις αυτές, έχουν πραγματοποιηθεί προς φυσικά πρόσωπα των οποίων οι ειδικότητες είναι ελάχιστα συμβατές ή/και εντελώς ασύμβατες με το αντικείμενο εργασίας, με χαρακτηριστικότερη ενός ατόμου που τυγχάνει μηχανικός/μεταλλειολόγος!
Σε δήλωσή τους αναφορικά με το θιγόμενο ζήτημα οι κ.κ. Χαρίτσης και Σαρακιώτης σημειώνουν τα εξής:

«Εν μέσω συνθηκών πρωτοφανούς κοινωνικής και οικονομικής πίεσης, με τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να δοκιμάζονται από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, η Κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το πάρτι των απευθείας αναθέσεων, ανεβάζοντας το λογαριασμό συνεχώς, ξεπερνώντας το ποσό των 7 δισ. ευρώ. Με νέο ποσό το οποίο φαίνεται να διοχετεύεται αυτή τη φορά από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, με προκλητικό τρόπο προς ημετέρους, την ώρα που η χρονική συγκυρία το λιγότερο που επιτάσσει είναι σύνεση, διαφάνεια και κοινωνική υπευθυνότητα ως προς τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Η ασθένεια της αδιαφάνειας φαίνεται να είναι ανίατη, με την Κυβέρνηση να είναι για μία ακόμη φορά έκθετη εξαιτίας των πρακτικών που μετέρχονται κορυφαία στελέχη της». 

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: