ΣΥΡΙΖΑ: Τοποθετήσεις στελεχών στην Κεντρική Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ: Τοποθετήσεις στελεχών στην Κεντρική Επιτροπή

 Με τις τοποθετήσεις των μελών συνεχίζεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος από την Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία, υπαινισσόμενος διακρίσεις στις εσωκομματικές διαδικασίες, ανέφερε ότι δεν έχουμε ένα δίκαιο κόμμα, ενώ θέλουμε να διαμορφώσουμε μία δίκαιη κοινωνία. Συνεχίζοντας είπε: «Αν δούμε τις καρέκλες, θα διαπιστώσουμε ότι η συμμετοχή της Προοδευτικής Συμμαχίας είναι μικρή… Να θυμόσαστε ότι εμείς προσήλθαμε ως σοσιαλιστές, δεν είμαστε σοσιαλδημοκράτες. Αλλά ξέρουμε ότι είναι καλοδεχούμενοι και οι σοσιαλδημοκράτες για να κυβερνήσει ο Αλέξης Τσίπρας…Δεν χωρέσαμε πουθενά στο κάδρο. Εκ μέρους της Σοσιαλιστικές Πρωτοβουλίας ρωτώ, εμείς τον ΣΥΡΙΖΑ τον αγαπήσαμε και τον εμπιστευτήκαμε, μας αγάπησε και εκείνος το ίδιο;».

Ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, υπογράμμισε «την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών ώστε να είμαστε πρώτο κόμμα». Σημείωσε ακόμη ότι «η Προοδευτική Συμμαχία είναι στρατηγική επιλογή, και στόχος ένα συνέδριο εξωστρέφειας, ώστε οι ιδέες μας να γίνουν κυρίαρχες στην κοινωνία. Επιπλέον οι ιδέες μας να γίνουν πενηνταράκια». Περιγράφοντας τους στόχους, είπε ότι πρέπει να είναι «Διεύρυνση, ανασυγκρότηση, ποιοτικός ανασχηματισμός. Κοινωνικές συμμαχίες και κοινωνική γείωση παντού…Επίσης πολιτικές συμμαχίες. Την επόμενη ημέρα των εκλογών, πρέπει να υπάρχει μία γενναία πολιτική προγραμματική πρόταση προς τις άλλες δυνάμεις. Η προεργασία πρέπει να γίνει πριν τις εκλογές».

Ο Νίκος Φίλης ανέφερε ότι στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα, αλλά αυτό έχει αντικειμενικές και υποκειμενικές προυποθέσεις. Ακολούθως ανέφερε: «Είμαστε σε μία περίοδο που εντείνονται οι τάσεις πολιτικής ρευστότητας σε όλο το πολιτικό φάσμα, και στην δεξιά και ακροδεξιά, και στο ΚΙΝΑΛ. Στην αριστερά υπάρχει κινητικότητα που εκφράζεται προς την αποχή. Να διαβάζουμε τις δημοσκοπήσεις. Η ρευστότητα αυτή δημιουργεί συνθήκες κρίσης της πολιτικής και μεταπολιτικής. Η πανδημία ενίσχυσε τις τάσεις της μεταπολιτικής…Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκπέμψει ισχυρό ιδεολογικό μήνυμα, απαραίτητο για να δώσει απάντηση σε αυτές τις συνθήκες της μεταπολιτικής…Ορθώς είπαμε για κατώτατο μισθό των 800 ευρώ. Εκτιμώ ότι η ΝΔ θα πει για 730 ευρώ πριν τις κάλπες. Δεν πρέπει να περιοριστούμε στην ποσοτική διάσταση. Γιατί ξεχνάμε το θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής που τίθεται στις σημερινές συνθήκες. Το δεύτερο είναι το…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: