ΣΥΡΙΖΑ:Η κυβέρνηση επενδύει στο φόβο και την τιμωρία των εκπαιδευτικών

ΣΥΡΙΖΑ: Θα ψηφίσει ο κ. Μητσοτάκης τα μνημόνια με τη Β. Μακεδονία;

«Όταν η κυβερνητική πολιτική αντιμετωπίζει τη μαζική απόρριψή της από την εκπαιδευτική κοινότητα, για τους ιδεοληπτικά νεοφιλελεύθερους δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αξιοποιούν τους νόμους που κατασκεύασαν ώστε κάθε κινητοποίηση να κηρύσσεται παράνομη», σχολιάζουν σε ανακοίνωσή τους η Επιτροπή Παρακολούθησης Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) και το Τμήμα Παδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ασκώντας σκληρή κριτική στο υπουργείο Παιδείας για τη συνολική πολιτική του στην εκπαίδευση.

Σημειώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται αλληλέγγυος στον «δημοκρατικό αγώνα του εκπαιδευτικού κόσμου» και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «έχει επιλέξει τη μετωπική αναμέτρηση με το κόσμο της εκπαίδευσης», προσθέτοντας ότι «για μια ακόμη φορά θα πάρει την απάντηση. Ένα ισχυρό και αποφασισμένο Μέτωπο Παιδείας εκπαιδευτικών, φοιτητών, μαθητών και γονέων θα βάλει φρένο στον αυταρχικό αντιδημοκρατικό κατήφορο». Όπως μπήκε τέλος, συμπληρώνουν, «στην κατάδοση των μαθητών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, στις κάμερες στην τάξη, στις εκλογές-φιάσκο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία».

«Καμιά συγκυριακή δικαστική απόφαση δεν μπορεί να βγάλει παράνομη την ψυχωμένη θέληση για αντίσταση και αγώνα της συντριπτικής πλειοψηφίας του εκπαιδευτικού κόσμου», αναφέρουν και κατηγορούν το υπουργείο ότι ενώ «η απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της ψευδεπίγραφης “αξιολόγησης” που οργανώνουν τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών, γνωρίζει τη μαζική πλειοψηφική ενεργητική συμμετοχή του κόσμου της εκπαίδευσης», εκείνο «διαστρέφοντας αυτήν την πραγματικότητα κατασκευάζει μια καρικατούρα αναμέτρησης μιας απομονωμένης “συνδικαλιστικής ηγεσίας των εκπαιδευτικών” με το ίδιο, που έχει αυτοχρισθεί μοναδικός υπέρμαχος δήθεν τομών και μεταρρυθμίσεων».

Σημειώνουν ότι το υπουργείο προσέφυγε δικαστικά κατά της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών, «επιτυγχάνοντας την κήρυξη της απεργίας – αποχής ως παράνομης, στη βάση του νόμου Χατζηδάκη», σχολιάζοντας ότι «αποδεικνύεται πως αποτελεί εγγύηση καταστολής κάθε εργατικής απεργιακής κινητοποίησης».

Η ΕΠΕΚΕ και το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι η εκπαίδευση «δοκιμάζεται για μια ακόμα φορά από τον επιθετικό αντιδημοκρατικό δογματισμό της κ. Κεραμέως και από την εμμονική εκδικητικότητα αυτής της κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τη νεολαία». Τονίζουν ότι το σχολείο έχει ανάγκη από «δημοκρατικές εγγυήσεις συλλογικής λειτουργίας ώστε σήμερα να μείνει ανοιχτό να…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: