Συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αύριο στη Βουλή για την πανδημία

Συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αύριο στη Βουλή για την πανδημία

Τη Βουλή θα ενημερώσει αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και την πορεία του εμβολιασμού.
Ο πρωθυπουργός -κάνοντας χρήση του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής- θα ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία και μέσω αυτής τους πολίτες για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και την πορεία του εμβολιασμού, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.
Θα υπάρξει συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ανοιχτά, όχι πίσω από κλειστές πόρτες, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.
«Περιμένουμε πέρα από την όποια κριτική και συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για το συλλογικό καλό» πρόσθεσε ο κ. Ταραντίλης.
Για το εμπόριο: Αύριο ανακοινώσεις
Για τα επιδημιολογικα δεδομένα του κορονοϊού στη χώρα μας, ο κ. Ταραντίλης είπε πως είναι πολύ καλύτερα από πολλές άλλες  ευρωπαϊκές χώρες, και προανήγγειλε ανακοινώσεις αύριο αναφορικά με τη λειτουργία του εμπορίου.
«Η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα στοιχεία και προχωρά βήμα-βήμα σε αποφάσεις, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων. Δεν βάζει σε καμιά ζυγαριά την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά δεν αγνοεί τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, όπως για παράδειγμα του εμπορίου, που έχει μπροστά του την περίοδο εκπτώσεων.
Αποφάσεις για το επόμενο διάστημα θα λαμβάνονται -μετά από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων- και  θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας. Αυτό θα γίνει και αύριο» είπε χαρακτηριστικά.
Εμβολιασμοί: Συλλογική ανοσία το καλοκαίρι
Για το σχέδιο «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό είπε πως πρόκειται για το πιο πολύπλοκο εγχείρημα που ανέλαβε ποτέ το ελληνικό Κράτος στον τομέα της υγείας και τα στοιχεία δείχνουν ότι η  χώρα μας προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, μεθοδικότητα, ασφάλεια και διαφάνεια.
«Έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί σε 146 Νοσοκομεία και σε πολλά από αυτά έχει ήδη ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών με την πρώτη δόση του εμβολίου. Μέχρι χθες,  είχαν εμβολιαστεί 65005 άτομα, δηλαδή το 0,6% του πληθυσμού.
Αυτή τη στιγμή η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και θα επιταχυνθεί  στο αμέσως επόμενο διάστημα με την παραλαβή περισσότερων εμβολίων, ώστε η συλλογική ανοσία να έχει επιτευχθεί το καλοκαίρι» τόνισε.
Αναφορικά με την πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως έχουν επιβεβαιωθεί 110.000 ραντεβού που θα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: