Τ. Γαϊτάνης: Αναρωτιέμαι εάν η χαρά της ανθρωπότητας για τα εμβόλια αγγίζει και τον ΣΥΡΙΖΑ

Τ. Γαϊτάνης: Αναρωτιέμαι εάν η χαρά της ανθρωπότητας για τα εμβόλια αγγίζει και τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η είδηση της ανακάλυψης των εμβολίων έχει προκαλέσει χαρά σε όλη την ανθρωπότητα, συμβαίνει το ίδιο και στο ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτήθηκε σε συνέντευξή ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης. 

Ο Κ. Γαϊτάνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ», απάντησε σε ερωτήσεις για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στα πρόσφατα γεγονότα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την εμβολιακή κάλυψη των πολιτών από τον Covid 19 καθώς και στο θέμα της τηλε-εκπαίδευσης.    

Αρχικά ο κ. Γαϊτάνης ερωτήθηκε για την απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορεύσει την πορεία κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και σημείωσε ότι η στάση αυτή ήταν υπεύθυνη, αφού στόχος ήταν η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Τόνισε ότι βρισκόμαστε ήδη στην κορύφωση της δεύτερης φάσης της πανδημίας, μια πολύ δύσκολη κατάσταση που δοκιμάζει τα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο.

Επισήμανε όμως, ότι ορισμένα κόμματα σκέφτηκαν πως αυτή η δύσκολη συγκυρία θα ήταν μια καλή ευκαιρία να κάνουν μέτωπο κατά της κυβέρνησης, αλλά αυτό που κατάφεραν τελικά είναι να κάνουν μέτωπο κατά της κοινωνίας. Η συμπεριφορά τους αυτή αποδοκιμάστηκε και η κοινωνία τους γύρισε την πλάτη. Από την άλλη, σχολίασε ότι η αστυνομία και το πρωί της 17ης Νοεμβρίου έδρασε υπεύθυνα και το μεσημέρι έκανε το σωστό και εφάρμοσε το νόμο.

Υπενθύμισε ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους, ενώ συμπλήρωσε ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν ανάλογες απαγορεύσεις σε πορείες. «Η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκει έδαφος στο συγχρωτισμό και ο συγχρωτισμός δεν διαχωρίζει εάν η αιτία του είναι μια κοινωνική συναναστροφή ή μια πολιτική εκδήλωση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, απάντησε σε ερωτήσεις για την κριτική που ασκείται από το ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τον χρονικό σημείο που επέλεξε η κυβέρνηση να παρουσιάσει το εμβολιαστικό προγραμματισμό, ενώ η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται στην κορύφωση της.

Επεσήμανε ότι η είδηση της ανακάλυψης των εμβολίων έχει προκαλέσει χαρά σ’ όλη την ανθρωπότητα και διερωτήθηκε εάν τα ίδια αισθήματα προκαλεί και στο ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κάνει το σχεδιασμό της, καθώς σύντομα θα εγκριθεί το εμβόλιο. Για το λόγο αυτό, ο Πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε από τα κόμματα να ορίσουν έναν εκπρόσωπό τους να συμμετέχει στην εθνική επιτροπή εμβολιασμού, καθώς η προσπάθεια θα πρέπει να είναι εθνική.

Είναι και ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών να πείσουν τους πολίτες,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: