Τα 11 πιο υγιεινά λαχανικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας

Τα 11 πιο υγιεινά λαχανικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας

Είναι γνωστό ότι πρέπει να τρώτε εκτός από φρούτα και άφθονα λαχανικά καθώς περιέχουν φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία που είναι πολύτιμα για τον οργανισμό.Ορισμένα ωστόσο έχουν περισσότερα οφέλη για την υγεία. Όπως:
Σπανάκι
Το σπανάκι είναι ένα λαχανικό γεμάτο θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ , μαγνήσιο, φυλλικό οξύ.. Αποτελείται κυρίως από νερό κι έχει ελάχιστες θερμίδες.

Καρότα
Μπορείτε να αυξήσετε τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών σας τρώγοντας σπανάκι και καρότο μαζί. Όπως και το σπανάκι, τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και τρώγονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι σούπερ λαχανικό. Μόνο ένα φλιτζάνι θα σας δώσει περισσότερο από το διπλάσιο των βιταμινών K και C που χρειάζεστε για την ημέρα. Μαζί με βιταμίνες, λαμβάνετε επίσης σημαντική ποσότητα μαγγανίου και καλίου.
Λαχανάκια Βρυξελλών
Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ένας άλλος τύπος σταυρανθών λαχανικών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά. Μια μερίδα είναι αρκετή για να σας γεμίσει με βιταμίνες K και C, μαζί με σημαντικά μέταλλα. Θα λάβετε επίσης τρώγοντάς τα, μια πλούσια ποσότητα φυλλικού οξέος, μαγγανίου και καλίου.
Δείτε και τα υπόλοιπα λαχανικά στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: