Τα 21 μέτρα για τη στήριξη της αγοράς εργασίας: Τι ισχύει για δώρο Χριστουγέννων, αναστολές και έκτακτο βοήθημα

Τα 21 μέτρα για τη στήριξη της αγοράς εργασίας: Τι ισχύει για δώρο Χριστουγέννων, αναστολές και έκτακτο βοήθημα

Μέτρα για τη στήριξη της αγοράς εργασίας, κι ενώ εργαζόμενοι και επιχειρήσεις πλήττονται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.
«Αποδεικνύουμε έμπρακτα την αυξημένη μέριμνα απέναντι στους οικονομικά πιο αδύναμους συμπολίτες μας με ένα έκτακτο ισόποσο επίδομα συμπληρωματικό της τακτικής ενίσχυσης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αλλά και των ευεργετημάτων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), που λαμβάνουν οι δικαιούχοι του Εισοδήματος» δήλωσε ο υπουργός αναφερόμενος στο έκτακτο μέτρο οικονομικής ενίσχυσης για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για το μήνα Δεκέμβριο, στο πλαίσιο της πρόσφατης εξαγγελίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Οι δέσμες μέτρων, που λάβαμε, άπλωσαν ένα δίxτυ προστασίας υπέρ των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, των ανέργων και όλων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων» υπογράμμισε.
Τα 21 μέτρα στήριξης της αγοράς εργασίας και αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας του νέου κορονοϊού βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και εντός του χρονοδιαγράμματος, στο οποίο έχουμε δεσμευτεί, όπως τόνισε ο κ. Βρούτσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
Αναφορικά με το μέτρο των αναστολών για το μήνα Νοέμβριο, η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, ξεκίνησε το απόγευμα της 15ης Νοεμβρίου. Ειδικότερα, εργοδότες και εργαζόμενοι στις κλειστές επιχειρήσεις, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), υποβάλλουν στην ειδική πλατφόρμα του “ΕΡΓΑΝΗ” τις υπεύθυνες δηλώσεις αναστολής των συμβάσεων εργασίας από 15/11 έως και 24/11. Επιδίωξη είναι η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους να πραγματοποιηθεί, όσο το δυνατόν νωρίτερα, ακόμα και μέσα στον Νοέμβριο.
Αντίστοιχα, εργοδότες και εργαζόμενοι σε πληττόμενες επιχειρήσεις, βάσει ΚΑΔ, υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας από τις 15/11/2020 έως και τις 7/12/2020. Επιδίωξη είναι και εδώ η πληρωμή της αποζημίωσης αυτής στους εργαζόμενους να πραγματοποιηθεί, όσο το δυνατόν νωρίτερα, μέσα στον Δεκέμβριο, ακόμα και πριν από τις 21.12.2020.
Το υπουργείο Εργασίας, από τον Μάρτιο του 2020 έως και σήμερα, έχει πραγματοποιήσει πληρωμές, ύψους 2,1 δισ. ευρώ, υλοποιώντας μέτρα προστασίας (αναστολές, αποζημιώσεις, πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”, δώρο Πάσχα, κ.ά.) και στηρίζοντας συνολικά 2.448.517 εργαζόμενους και 192.311 επιχειρήσεις.
Επιμήκυνση επιδομάτων ανεργίας και…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: