Τα 5 ακριβότερα πυρηνικά καταφύγια | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Τα 5 ακριβότερα πυρηνικά καταφύγια  | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 60 όταν ο Ψυχρός πόλεμος έπαιρνε την πιο άγρια μορφή του που ο πρόεδρος Κένεντι προέτρεπε τους αμερικανούς να χτίσουν παντού, ακόμη και κάτω από το σπίτι τους, πυρηνικά καταφύγια.

Τα πυρηνικά καταφύγια είχαν ξεχαστεί αλλά τώρα με την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία και με το εφιαλτικό σενάριο ενός τρίτου Παγκόσμιου πολέμου έρχονται ξανά στο προσκήνιο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το τέλος της μεταψυχροπολεμικής αυταπάτης και το ξύπνημα της Ευρώπης

Και μπορεί η εικόνα που έχουμε για κάποιο καταφύγιο να είναι ένα βαθύ παγωμένο υπόγειο επενδυμένο με τσιμέντο και τα φώτα να τρεμοπαίζουν υπάρχουν κάποιοι εκατομμυριούχοι που πλήρωσαν και κατασκεύασαν πυρηνικά καταφύγια μέσα στην πολυτέλεια.

Γενικά τα πυρηνικά καταφύγια κατασκευάζονται βαθιά στη γη, ή μέσα σε βουνά. Έχουν εξαιρετικά χοντρούς τοίχους από οπλισμένο σκυρόδεμα, έχουν χοντρές χαλύβδινες πόρτες και διαθέτουν τα απαραίτητα για επιβίωση μετά από ένα πυρηνικό χτύπημα.

The Oppidum

Το Oppidum είναι ένα υπεροπουτελές πυρηνικό καταφύγιο στην καρδιά της Ευρώπης, στην Τσεχία. Περιτριγυρίζεται από ψηλά βουνά και είναι η επιτομή της πολυτέλειας. Τα 5 ακριβότερα πυρηνικά καταφύγια | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Έχει 6 μεγάλα διαμερίσματα, τουαλέτες, μπανιέρες με υδρομασάζ, διπλούς νεροχύτες, σπα, σάουνα, πισίνα, υπόγειο κήπο με προσωμοιωτή ηλιακού φωτός, κινηματογράφο, βιβλιοθήκη, αίθουσα μπιλιάρδου, αίθουσα επικοινωνίας, ένα μικρό νοσοκομείο και οδοντιατρείο και όλα τα μηχανήματα για να φιλτράρεται το νερό, και ο αέρας. Και φυσικά διαθέτει και γεννήτριες. Λέγεται πως μπορεί να ζήσει κάποιος μέσα σε αυτό για τουλάχιστον 10 χρόνια πριν βγει έξω.

Europa One

Βρίσκεται λαξευμένο στ ύψους 400 μέτρων το βουνό Ρόθενστάιμ στη Γερμανία. Μέσα στο βουνό σε βάθος 76 στρεμμάτων κάτω από την επιφάνεια είναι το Europa One. Τα 5 ακριβότερα πυρηνικά καταφύγια | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Έχει 34 σαλόνια, κουζίνες, υπνοδωμάτια, πολυτελή μπάνια, κινηματογράφο, γυμνασήριο, μπαρ και φυσικά πισίνες. Οι πόρτες του είναι από χοντρό ατσάλι και διαθέτει όλα τα απαραίτητα για μια «ιδανική» ζωή σε περίπτωση που κάποιος «πατήσει το κουμπί».

Survival Condo

Αυτό βρίσκεται στο Κάνσας των ΗΠΑ και κατασκευάστηκε την περίοδο του Ψυχρού πολέμου. Έχει 15 (υπόγειους) ορόφους και μπορεί να προστατεύσει ακόμη και στην περίπτωση άμεσου πυρηνικού χτυπήματος με βόμβα 100 φορές ισχυρότερη από εκείνη του Ναγκασάκι. Τα 5 ακριβότερα πυρηνικά καταφύγια | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Έχει χώρο για να βγάλεις τα σκυλιά σου βόλτα, έχει χώρο σκοποβολής και τοξοβολίας, τοίχο αναρρίχησης, υδάτινο πάρκο, μπαρ, γυμναστήριο ενώ τα αποθηκευμένα τρόφιμα και οι μονάδες ρεύματος μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 5 χρόνια.

Επίσης τα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: