Τα 6 οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση φρούτων

Τα 6 οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση φρούτων

Τα φρούτα εξαιτίας της πληθώρας των βιταμινών που εμπεριέχουν προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην υγεία και τη θωράκιση του ανοσοποιητικού ενώ βοηθούν στη διαδικασία της πέψης. Επίσης, ενισχύουν την ψυχική υγεία και δρουν ευεργετικά για την καρδιά. Οι διαιτολόγοι συστήνουν να τρώμε 1 1/2 έως 2 φλιτζάνια του τσαγιού ή μικρά μπολ (στο μέγεθος του κεσέ γιαουρτιού) φρούτα την ημέρα. Και ενώ οι περισσότεροι από εμάς θα λέγαμε ότι απολαμβάνουμε αυτή την γλυκιά και νόστιμη ομάδα τροφίμων, δεν πετυχαίνουμε απαραίτητα αυτόν τον στόχο σε ημερήσια βάση.

Τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων

Τα φρούτα στο σύνολό τους και ανάλογα με την επιλογή που ο κάθε ένας από εμάς κάνει προσφέρουν υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη καθώς και ορισμένες ποσότητες ενζύμων και αντιοξειδωτικών που είναι απαραίτητα για τις καθημερινές λειτουργίες του σώματος. Συνολικά πρέπει να τρώμε όλα τα χρώματα των φρούτων, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, εκτός αν κάποιος πάσχει από διαβήτη οπότε στην περίπτωση αυτή ακολουθεί τις συστάσεις του θεράποντος ιατρού του.

Τα φρούτα μειώνουν τις φλεγμονές

Οι θρεπτικές ενώσεις που δίνουν στα φρούτα τα χρώματά τους είναι συνήθως τα αντιοξειδωτικά και οι ελεύθερες ρίζες που καταπολεμούν τις φλεγμονές. Γενικότερα, υπάρχουν φρούτα που βοηθούν λίγο περισσότερο να προστατευτεί ο οργανισμός από μολυσματικούς παράγοντες ενδυναμώνοντας τη φυσική ανοσία του οργανισμού. Σε αυτά συγκαταλέγονται ο ανανάς, το λεμόνι, η παπάγια, τα κεράσια, τα μήλα και τα μούρα.

φρόιτα.jpg

Τα φρούτα αποτρέπουν χρόνιες ασθένειες

Τα φρούτα είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά που «συνεργάζονται» με το σώμα μας για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Η κατανάλωση φρούτων κάθε μέρα παρέχει στο σώμα μας τις προστατευτικές επιδράσεις αυτών των θρεπτικών συστατικών, τα οποία μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου, να μειώσουν την αρτηριακή πίεση και ακόμη και να αποτρέψουν ορισμένους τύπους καρκίνου.

Τα φρούτα υποστηρίζουν ένα υγιές έντερο

Το παχύ έντερο όταν είναι γεμάτο τοξίνες τις περισσότερες φορές έχει ως αποτέλεσμα ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα φρούτα λόγω των φυτικών ινών λειτουργούν «ως μια φυσική σκούπα» βοηθώντας στις ομαλές κενώσεις. Βέβαια τα φρούτα πρέπει να τα τρώμε στην φυσική τους κατάσταση και αν γίνεται με την φλούδα αφού τα έχουμε πλύνει πολύ προσεκτικά. Προτιμήστε μπανάνες, μήλα, καρπούζι, σμέουρα, ακτινίδια και παπάγια.

1643646235623-749782705-karpouzi.jpg

Τα φρούτα ενισχύουν την υγεία…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onmed.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: