Τα 91 εισοδήματα – «ασπίδες» στα τεκμήρια!

Τα 91 εισοδήματα - «ασπίδες» στα τεκμήρια!

Πάνω από 90 εισοδήματα, τα οποία είτε είναι αφορολόγητα ή φορολογούνται αυτοτελώς ή ακόμα και εάν υπόκεινται σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης μπορούν να χρησιμοποιούν για τη μείωση των τεκμηρίων και να περιοριστεί η φορολογική επιβάρυνση, για τα εισοδήματα του 2020, που θα δηλωθούν και θα φορολογηθούν φέτος.

Σημειώνεται ότι οι «ασπίδες» των τεκμηρίων ισχύουν τόσο για τους πληττόμενους από την πανδημία όσο και για τους υπόλοιπους φορολογούμενους, ενώ οι πληττόμενοι έχουν επιπλέον μπόνους.

Οι μη πληττόμενοι μπορούν να επικαλεστούν και να μειώσουν την τεκμαρτή δαπάνη, 83 ποσά και εισοδήματα, ενώ οι φορολογούμενοι που χαρακτηρίζονται πληττόμενοι, έχουν 8 εισοδήματα επιπλέον.

Στην ομάδα των εισοδημάτων που εξουδετερώνουν τα τεκμήρια, περιλαμβάνονται ποσά που θεωρούνται μεν εισοδήματα αλλά απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος ή φορολογούνται αυτοτελώς στην πηγή, αλλά και ποσά που απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Οι πληττόμενοι από την πανδημία του COVID-19, θα έχουν φέτος τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν για την κάλυψη των τεκμηρίων και τα ποσά των έκτακτων αποζημιώσεων και γενικών των οικονομικών ενισχύσεων που έλαβαν για το 2020.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του 2019 έπεσαν στην παγίδα των τεκμηρίων 2.092.487 φορολογούμενοι, υπόχρεοι και σύζυγοι, στους οποίους καταλογίστηκε επιπλέον εισόδημα ύψους 6,41 δισ. ευρώ και πλήρωσαν αισθητά αυξημένο φόρο, σε σχέση με τον φόρο που αναλογούσε στα πραγματικά τους εισοδήματα.

Ποιες είναι οι «ασπίδες» των τεκμηρίων

Αναλυτικότερα τα εισοδήματα που καλύπτουν τις τεκμαρτές δαπάνες είναι τα ακόλουθα:

Οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία των αναπήρων 80% και άνω.
Η αποζημίωση λόγω διακοπής εργασιακής σχέσης.
Οι αμοιβές υπαλλήλων της Ε.Ε.
Οι αμοιβές των εργαζόμενων στην Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Εύξεινου Πόντου.
Οι αποδοχές που καταβάλλει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στους υπαλλήλους του.
Οι μισθοί και οι εν γένει αποδοχές των υπαλλήλων του ΝΑΤΟ.
Το επίδομα παιδιού, το οποίο έχει καταβάλει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.Κ.Α.).
Τα μερίσματα από ναυλομεσιτικές εταιρίες της παραγράφου 5 του άρθρου 43 του ν. 4111/2013 καθώς και οι έκτακτες αμοιβές και τα ποσοστά (bonus) που οι εταιρίες αυτές διανέμουν σε μέλη Δ.Σ. ή σε διευθυντές, στελέχη και υπαλλήλους τους. 
Οι έκτακτες αμοιβές και τα ποσοστά (bonus) που οι εταιρίες του άρθρου 25 του ν.27/1975, που ασχολούνται με την διαχείριση πλοίων και είναι…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: