Τα «χρυσά διαβατήρια» που προκάλεσαν σάλο στην Κύπρο

Τα «χρυσά διαβατήρια» που προκάλεσαν σάλο στην Κύπρο

Ένα άρθρο το οποίο δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή Κύπρου» και έκανε λόγο για «χρυσά διαβατήρια» στην Κύπρο προκάλεσε όχι μόνο την παραίτηση του συντάκτη του εν λόγω κειμένου αλλά και την άμεση αντίδραση τόσο του Νίκου Αναστασιάδη όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.
Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή 10 Ιανουαρίου όταν ο διευθυντής της «Καθημερινής Κύπρου». Ανδρέας Παράσχος, δημοσίευσε άρθρο του στην εφημερίδα όπου μεταξύ άλλων έκανε λόγο για τα «χρυσά διαβατήρια» της Κύπρου.
Συγκεκριμένα ο κ. Παράσχος, στο κείμενο του ανέφερε πως ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης είχε βρει την κότα με τα χρυσά αυγά η οποία του απέφερε 300 εκατομμύρια ετησίως τα οποία μετέφερε στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις. Η κότα αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν τα «χρυσά διαβατήρια».
Το δημοσίευμα αυτό προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στην Κύπρο και οδήγησε τον κ. Παράσχο αρχικά να προχωρήσει σε διευκρίνιση επί του άρθρου και στην συνέχεια παραιτηθεί από την εφημερίδα.
Στην διευκρίνιση αναφέρεται: «Σε συνέχεια σχετικού άρθρου μου στην εφημερίδα ημερομηνίας 10.01.21 θα ήθελα να διευκρινίσω πως στην τελευταία παράγραφο εσφαλμένα αναπαράγονται ψίθυροι σχετικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι οποίοι δεν τεκμηριώνονται με ανάλογα στοιχεία. Αυτό είναι λάθος και δεν μας εκφράζει ως πρακτική στην εφημερίδα μας.
Αντρέας Παράσχος
Διευθυντής
Η Καθημερινή Κύπρου».
Δύο μέρες μετά, ο κ. Αντρέας Παράσχος παραιτήθηκε από την εφημερίδα.
Στην επιστολή παραίτησης την οποία και απέστειλε στους εκδότες της εφημερίδας, ο κ. Παράσχος σημειώνει μεταξύ άλλων πως δεν ήταν λάθος του ότι ανέφερε το γεγονός αλλά το γεγονός ότι δεν διευκρίνισε στο άρθρο του πως ο κ. Αναστασιάδης είπε τα συγκεκριμένα λόγια ενώπιον του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Στην συγκεκριμένη επιστολή, μεταξύ άλλων αναφέρεται: «…μου ζητήσατε την Κυριακή να απολογηθώ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, για το ότι έγραψα «πως εκμυστηρεύτηκε σε μια νύχτα ευθυμίας στην Αθήνα, ότι (το κόλπο με τα χρυσά διαβατήρια) άφηνε στο Γραφείο του 300 εκατ. ετησίως, που τα πήγαινε μετά στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις. Το λάθος μου ήταν ακριβώς η λέξη «ετησίως» και όχι τα 300 εκατ. Επίσης λάθος μου ήταν που απέφυγα να γράψω ότι όλα αυτά ελέχθησαν  ενώπιον του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και άλλων, μάλιστα με την πρόσθεση ότι μέχρι το τέλος της δεύτερης θητείας ο τζίρος θα ακουμπήσει το ένα δισεκατομμύριο. Για το συμβάν γνωρίζουν και πολιτικοί αρχηγοί στην Κύπρο».

Αποχώρηση κ. Ανδρέα Παράσχου από τη θέση του διευθυντή της…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: