«Τα δυο άκρα του πολιτικού φάσματος εμπόδιο στο Μεταναστευτικό» | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Σχοινάς – «Ευρωφοβική ακροδεξία και ευρωφοβική αριστερά στέκονται εμπόδιο στη συμφωνία για το Μεταναστευτικό»

Σε συνέντευξή του στην ευρωπαϊκή ιστοσελίδα EURACTIV ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς αναφέρθηκε στο σύμφωνο για τη μετανάστευση που όπως είπε έχει εχθρούς όχι μόνο την ακροδεξιά αλλά και την ευρωφοβική αριστερά που ζητά ελεύθερα σύνορα. Την ίδια στιγμή εκτιμά ότι η νέα συμφωνία μπορεί να προχωρήσει μετά τις γαλλικές εκλογές.

«Τα δυο άκρα του πολιτικού φάσματος στην ΕΕ θέλουν να χρησιμοποιήσουν την μετανάστευση για να πουν ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να καταφέρει να δώσει λύσεις στα προβλήματα του κόσμου», υπογράμμισε.

Η μεγάλη ευκαιρία των γονικών παροχών – Χωρίς φόρο και χωρίς όριο

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς, οι οποίες έχουν συμφέρον να αποδείξουν το αντίθετο, πρέπει να κινηθούν προς αυτή τη συμφωνία.

Η Κομισιόν προτείνει το σωστό μίγμα ελέγχου και ανθρωπισμού

«Οι ευρωφοβικοί δεξιοί λένε δεν θέλουν συμφωνία διότι θέλουν μόνο σύνορα, οι ευρωφοβικοί αριστεροί γιατί θέλουν ελεύθερα σύνορα. Εμείς βάζουμε στο τραπέζι μια πρόταση που απαντά σε όλα τα προβλήματα του μεταναστευτικού», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι η πρόταση της Κομισιόν συνιστά μια ολιστική προσέγγιση που έχει το σωστό μίγμα ελέγχου και προστασίας των συνόρων αλλά και ανθρωπισμού και ασύλου.

Αυτό το μήνα συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τη στιγμή που η παρούσα Κομισιόν κατέθεσε την πρότασή της για ένα νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Όπως παραδέχτηκε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, η πρόοδος που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις είναι αργή, όχι μόνο της πολυπλοκότητας του θέματος αλλά και των πρακτικών δυσκολιών που προέκυψαν από την πανδημία.

«Δεν είναι τυχαίο ότι στη Γαλλία, τις επιθέσεις κατά του Συμφώνου τις δεχόμαστε από την Λεπέν αλλά και τον Μελανσόν. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στον ευρωπαϊκό νότο, όπου υπάρχουν φωνές λαϊκισμού στα δεξιά και αριστερά, που απαξιώνουν την ανάγκη μιας ευρωπαϊκής συμφωνίας. Υπάρχουν τέτοιες φωνές κυρίως στην Ιταλία αλλά όχι μόνο, και στην Ελλάδα, και στην Ιταλία και στην Ισπανία», πρόσθεσε με νόημα.

Συμφωνία μετά τις γαλλικές εκλογές

Ερωτηθείς εάν είναι εφικτή μια συμφωνία για το μεταναστευτικό κατά τη διάρκεια της θητείας του, δεδομένου του βεβαρυμμένου πολιτικού ημερολογίου με τις επερχόμενες γερμανικές αλλά και γαλλικές εκλογές, απάντησε ότι μετά τις γαλλικές εκλογές θα δούμε φως στο τούνελ.

«Φθάσαμε πολύ κοντά στις γερμανικές εκλογές, αμέσως μετά θα έχουμε μια διαδικασία μηνών για σχηματισμό κυβέρνησης που ουσιαστικά θα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: