Τα ρεκόρ του ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού

Τα ρεκόρ του ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού

Ένα άκρως ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο έφερε στην επιφάνεια η Super League στην ανασκόπηση της δεύτερης αγωνιστικής με αφορμή τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Παναθηναϊκού. Στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής υπάρχει ένα στατιστικό στοιχείο με τα ρεκόρ που έσπασε ο Άγιαξ της Ηπείρου μετά τη νίκη του επί του τριφυλλιού αλλά και μετά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα και το δύο στα δύο σε Τούμπα και Ζωσιμάδες.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

Η δεύτερη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα έφερε εντυπωσιακά ρεκόρ για την ομάδα της Ηπείρου. Για πρώτη φορά ξεκινάει με δύο νίκες και “μηδέν” παθητικό τερμάτων. Έγινε ακόμα η πρώτη ομάδα που νικά τον Παναθηναϊκό τέσσερις φορές μέσα στο ίδιο ημερολογιακό σε ισάριθμα παιχνίδια!

Το καλύτερο ξεκίνημα

Η ομάδα της Ηπείρου ξεκίνησε με δύο νίκες στο πρωτάθλημα για δεύτερη φορά, έχοντας ένα παιχνίδι εκτός και ένα εντός. Και αυτό το σημειώνουμε, γιατί η μοναδική φορά που έκανε δύο νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, ήταν το 1980, όπου ήταν και οι δύο στην έδρα του.

Είχε νικήσει στις 7 Σεπτεμβρίου 2-1 τον Παναθηναϊκό (36′ φάουλ, 73′ φάουλ Ανανιάδης – 34′ σουτ Νικολάε) και στις 14 Σεπτεμβρίου 2-0 τον Απόλλωνα (75′ κεφαλιά Παπαχρήστου, 88′ κεφαλιά Σοφιάς). Ποτέ άλλοτε δεν είχε νίκες στο ξεκίνημα και ποτέ βέβαια έξι βαθμούς, αφού τότε η νίκη έδινε δύο.

Επίσης ο ΠΑΣ δεν δέχτηκε γκολ στα δύο πρώτα, κάτι που κατάφερε μόνο μία φορά, πριν από 40 χρόνια ακριβώς. Στις 6 Σεπτεμβρίου 1981 έφερε 0-0 στα Γιάννενα και με τον ΠΑΟΚ στις 13 Σεπτεμβρίου νίκησε 1-0 στην Κόρινθο (60′ σουτ Κοντογεωργάκης).

Είναι λοιπόν η πρώτη φορά στην ιστορία του, που κάνει δύο νίκες και ταυτόχρονα χωρίς να έχει δεχτεί γκολ.

Ρεκόρ το τέσσερα στα τέσσερα μέσα στο 2021!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε για τέταρτη φορά σε επίσημο αγώνα τον Παναθηναϊκό, μέσα στο 2021. Είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία που καταφέρνει να κερδίσει τους «πράσινους» τέσσερις φορές στο γήπεδο στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Το έχει κάνει και ο ΠΑΟΚ το 2017, αλλά από τις τέσσερις νίκες του η μια είναι χωρίς αγώνα, ενώ για τις φτάσει χρειάστηκε να παίξει έξι αγώνες.

Το 4 στα 4 και το 6 στα 6 εντός έδρας

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε ακόμη να νικήσει τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος στην έδρα του υποδεχόμενος τον Παναθηναϊκό, κάτι που έχουν καταφέρει στην ιστορία μόνο ο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Ωστόσο η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά ισοφάρισε και ένα ακόμα ρεκόρ, που κατέχει ο ΠΑΟΚ.

Κέρδισε στην έδρα του έξι διαδοχικά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό για όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα το ένα έγινε στο Αγρίνιο. Κάτι τέτοιο είχε καταφέρει ως…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: