Τα ταξίδια της Πηνελόπης, της Μάρθας Μπουζιούρη στην Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ – Monopoli.gr

Τα ταξίδια της Πηνελόπης, της Μάρθας Μπουζιούρη στην Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ - Monopoli.gr

Στο πλαίσιο του διακαλλιτεχνικού προγράμματος «Πειραιάς Artport», παρουσιάζεται, από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου, η παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ της Μάρθας Μπουζιούρη, «Τα Ταξίδια της Πηνελόπης», στην Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ, Πύλη E2.
«Πόσα και πόσα δεν έχουν γραφτεί, ειπωθεί, τραγουδηθεί, για τις ζωές και τις περιπέτειες των ναυτικών… Όμως αυτήν εδώ την ιστορία θα την πουν Εκείνες». 
«Τα Ταξίδια της Πηνελόπης»: Λίγα λόγια για το έργο
«Τα Ταξίδια της Πηνελόπης» είναι μια παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ που φέρνει για πρώτη φορά στη σκηνή πραγματικές γυναίκες που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με άντρες ναυτικούς. Τρεις ηρωίδες διαφορετικών γενεών και καταβολών, πλαισιωμένες από έναν χορό νέων γυναικών ηθοποιών, καταλαμβάνουν ένα μέχρι πρότινος άβατο – σύμβολο της ανδρικής κυριαρχίας: το λιμάνι. Από εκεί, θα «σαλπάρουν» για το δικό τους ταξίδι.
Οι γυναίκες αυτές γίνονται εκφραστές μιας διαφορετικής, τολμηρής αφήγησης που παρέμενε αποσιωπημένη. Καταπιάνονται με την ψυχοσυναισθηματική αλλά και την υλική τους υπόσταση. Διαπραγματεύονται την πίστη και την απιστία, την εναλλαγή ανάμεσα στη μοναξιά και τη συντροφικότητα, ανατέμνουν το σώμα και τη σεξουαλικότητά τους, αποκαλύπτουν τα πολλαπλά πρόσωπα του έρωτα και της βίας, κυνηγούν τα όνειρά τους.
Σπάνε τα στερεότυπα και μας παρασύρουν στο δικό τους ταξίδι, που δεν μοιάζει ούτε με τις μυθιστορηματικές περιπέτειες του άντρα-ταξιδευτή ούτε με τη μελαγχολική ρουτίνα της πιστής και αφοσιωμένης συντρόφου σε καθεστώς αναμονής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο όροφως: Μια νέα εστία πολιτισμού κάνει πρεμιέρα στην Πάτρα12.09.2018
Έρχονται κοντά, μοιράζονται κομμάτια της ζωής τους, δένονται, γελάνε, συγκινούνται, τραγουδούν, αγκαλιάζουν το παρελθόν τους και ατενίζουν με δύναμη το μέλλον, προσκαλώντας μας σε ένα βιωματικό ταξίδι χειραφέτησης, μια κατάδυση στη γοητευτική τοπογραφία της γυναικείας φύσης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: Μάρθα Μπουζιούρη

Σκηνικά: Δανάη Ελευσινιώτη
Κοστούμια: Δανάη Ελευσινιώτη
Μουσική: Κατερίνα Πολέμη
Φωτισμοί: ΣεσίλιαΤσελεπίδη
Παίζουν: Μύριαμ – Σοφία Αρτζανίδου,
Ευαγγελία Κόκορη, Λέλα Σταματελάτου | Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Δέσποινα Γαλανάκη, Αγάπη Γιαννοπούλου,
Αντιγόνη Καρδασιλάρη, Ξένια Παυλοπούλου,
Αποστολία Σωτηρίου, ΒίρναΤατάνη

Διάρκεια: 1.40
Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ (γενική είσοδος)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 24 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr | Πληροφορίες: https://www.dithepi.gr/
Παραστάσεις: 24,25,26,29,30/9 και 1,2,3/10 στις 21.00
Φωτογραφίες:…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.monopoli.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: