Τα θηλυκά φίδια διαθέτουν κλειτορίδα και απολαμβάνουν το σεξ

Logo Image

Η ερωτική ζωή των φιδιών είναι περισσότερο ενδιαφέρουσα από όσο φαινόταν μέχρι σήμερα. Οι ανατομικές μελέτες στα θηλυκά φίδια είχαν αποκαλύψει την ύπαρξη ενός οργάνου στο κάτω μέρος της ουράς τους που οι επιστήμονες θεωρούσαν πώς ήταν γεννητικό όργανο που διαθέτουν τα αρσενικά και στα θηλυκά εμφανίστηκε μεν αλλά δεν αναπτύχθηκε ποτέ και παρέμενε εκεί σε αχρηστία. Υπήρξαν και εκτιμήσεις ότι το όργανο αυτό ήταν κάποιος αδένας που σχετίζεται με την οσμή σε αυτά τα ζώα. Ερευνητική ομάδα με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας υποστηρίζει ότι αυτό το όργανο είναι μια διχαλωτή κλειτορίδα. Μάλιστα η μελέτη έδειξε ότι σε κάποια είδη φιδιών όπως η έχιδνα η κλειτορίδα παίρνει ανάλογα με την θέση του φιδιού ένα τριγωνικό σχήμα που μοιάζει με καρδιά.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι η κλειτορίδα δεν παίζει απλά ένα «μηχανικό» ρόλο στη συνεύρεση και αναπαραγωγική διαδικασία των φιδιών αλλά ότι είναι πολύ πιθανό να προκαλούν σεξουαλική ικανοποίηση στα θηλυκά. Το κρίσιμο εύρημα ήταν ότι το όργανο αυτό αποτελείται από ιστό που διαστέλλεται με αίμα και καταλήγει σε δέσμες νεύρων όπως συμβαίνει και στον άνθρωπο κάτι που φανερώνει ευαισθησία στην αφή. Το γεγονός αυτό υποδεικνύει ότι η σεξουαλική πράξη είναι πιθανό να δημιουργεί κάποιου είδους απόλαυση στα θηλυκά φίδια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές που έκαναν την ανακάλυψη η κλειτορίδα προκαλεί διέγερση στα φίδια όχι απλά και μόνο για την ευχαρίστηση τους αλλά γιατί πιθανώς γιατί αυτή η διέγερση προκαλεί κάποια χαλάρωση των μυών του κόλπου καθώς και τη λίπανση του με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η συνεύρεση και η διαδικασία της αναπαραγωγής. Μια ακόμη ιδέα που διατυπώνουν οι ερευνητές είναι ότι η διέγερση μπορεί να ενεργοποιεί ένα μηχανισμό που στέλνει σήματα στις ωοθήκες και τους ωαγωγούς για να ξεκινήσει η ωορρηξία και η προετοιμασία αποθήκευσης των σπερματοζωαρίων. Οι ερευνητές εντόπισαν την παρουσία της κλειτορίδας σε περίπου δέκα είδη το μέγεθος της οποίας μεταβάλλεται από είδος σε είδος.

Naftemporiki.gr

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: