Ταραντίλης: Μην έχουμε αυταπάτες, δεν πρόκειται να ζήσουμε μηδενικά κρούσματα

Ταραντίλης: Μην έχουμε αυταπάτες, δεν πρόκειται να ζήσουμε μηδενικά κρούσματα

Σήμα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, συγκρίνοντας την τωρινή επιδημιολογική κατάσταση με ένα μήνα πριν, δηλαδή στις 14 Δεκεμβρίου. Όπως είπε: «Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση», προσθέτοντας ότι ένας μήνας lockdown στοιχίζει 3 δισ. ευρώ, ίσως και περισσότερα.
Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή
Ερωτηθείς για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο κ. Χρήστος Ταραντίλης ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση ποτέ δεν θα πει ή οικονομία ή παιδεία», ωστόσο επανέλαβε ότι η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή της δεν μπορεί παρά να αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.
«Μην έχουμε αυταπάτες, δεν πρόκειται να ζήσουμε μηδενικά κρούσματα. Θέλουμε να ζήσουμε μία κατάσταση που δεν θα ξεφύγει και θα μπορεί να είναι διαχειρίσιμη» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας: «Η κυβέρνηση δεν βάζει σε καμιά ζυγαριά  την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά δεν αγνοεί τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, όπως για παράδειγμα του εμπορίου, που έχει μπροστά του την περίοδο εκπτώσεων».
Για ξυλοδαρμό σταθμάρχη: «Εικόνα ντροπής, οι δράστες θα συλληφθούν»
Στον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας από δύο άτομα που αρνούνταν να φορέσουν μάσκα και να συμμορφωθούν με τα μέτρα για την πανδημία αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αποτελεί εικόνα ντροπής, οι δράστες θα συλληφθούν, τα μέτρα επιτήρησης θα αυξηθούν».
Υπενθυμίζεται ότι σε σχετική ανακοίνωση για το αποτρόπαιο αυτό θέμα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «Δυο νεαροί, φέρθηκαν σαν κτήνη στον σταθμάρχη του μετρό της Ομόνοιας. Σε παρατήρηση ότι δεν φορούν μάσκα, τον έφτυσαν, τον έβρισαν και τον χτύπησαν αποτρόπαια. Είναι στο νοσοκομείο. Θα συλληφθούν. Θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη».

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: