Τατάρ: Δεν υπάρχει λύση στην Κύπρο χωρίς την Τουρκία – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Τατάρ: Δεν υπάρχει λύση στην Κύπρο χωρίς την Τουρκία - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Την επιμονή του σε διχοτομικές λύσεις για το Κυπριακό επανέλαβε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε ομιλία του στο πολυτεχνείο OSTM της Άγκυρας σημειώνοντας ότι μια πιθανή συμφωνία στην Κύπρο μπορεί να γίνει μόνο σε ένα ειρηνικό πλαίσιο που θα αντικατοπτρίζει το μέλλον και την ανεξαρτησία του ίδιου του τουρκοκυπριακού «λαού» και στη βάση της ισότητας.

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ στην ιστοσελίδα του «Μπαϊράκ» ο Τατάρ πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στην Κύπρο χωρίς την Τουρκία. Χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντικά όλα όσα έχει κάνει η Τουρκία για την Κύπρο, ο Τατάρ δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός και οι τουρκικές Κυβερνήσεις έχουν «πάντα απλώσει το χέρι τους στους Τουρκοκύπριους και αυτές είναι οι εξελίξεις, αποτελούν πηγή ζωής για αυτούς».

Υποστηρίζοντας ότι ο τουρκικός λαός δεν θα παραμείνει ποτέ σιωπηλός στα δεινά των «συμπατριωτών» του στην Κύπρο, ο κ. Τατάρ είπε ότι μια λύση στην Κύπρο χωρίς την εμπλοκή της Τουρκίας δεν θα ήταν δυνατή.

Στην τελετή αναγόρευσης του σε επίτιμο διδάκτορα παρευρέθηκαν ο «πρέσβης» του ψευδοκράτους στην Άγκυρα Ισμέτ Κορούκογλου, ο πρύτανης του πολυτεχνείου OSTIM Μουράτ Γιουλέκ, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του OSTΙM Ορχάν Αϊντίν, μέλη ΔΕΠ, φοιτητές και προσκεκλημένοι.

«Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή

Στο πλαίσιο των επαφών του στην Άγκυρα, ο Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε και με το «σύνδεσμο αγωνιστών Τουρκίας», όπου υποστήριξε πως με την «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο επιτεύχθηκε και η ανεξαρτησία τους και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη «μητέρα πατρίδα Τουρκία και στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται πάντοτε δίπλα τους. Εκφράζοντας τον ισχυρισμό ότι η «ειρήνη στο νησί ήλθε το 1974», υποστήριξε ότι «οι πραγματικότητες στην Κύπρο είναι ξεκάθαρες».

Πρόσθεσε ότι το ψευδοκράτος είναι υψίστης σημασίας για την προστασία των δικαιωμάτων τους στη Γαλάζια Πατρίδα και στην Ανατολική Μεσόγειο. «Ο αγώνας που έδωσε η Τουρκική Δημοκρατία στο παρελθόν δεν μπορεί να ξεχαστεί. Ο τουρκοκυπριακός λαός συνεχίζει την αντίσταση του εμπνευσμένος από την Ανατολία. Η υπόθεση της Κύπρου είναι εθνική υπόθεση» είπε.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει να κάνει την Κύπρο ελληνικό νησί

Κατηγορώντας την ε/κ πλευρά ότι έχει στόχο να μετατρέψει την Κύπρο σε «ελληνικό νησί», ο Τατάρ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να το επιτρέψουν αυτό και είπε ότι «στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί».

«Εάν θα υπάρξει μια συμφωνία στην Κύπρο, τότε θα πρέπει να είναι στη βάση της…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: