Τελεσίγραφο Μπάιντεν στις αεροπορικές για υποχρεωτικό εμβολιασμό | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Τελεσίγραφο Μπάιντεν στις αεροπορικές για υποχρεωτικό εμβολιασμό | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Ο Λευκός Οίκος πιέζει μεγάλες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της COVID -19 στους υπαλλήλους τους έως τις 8 Δεκεμβρίου και όπως όλα δείχνουν, φέρεται αποφασισμένος να μη δώσει άλλη παράταση, όπως ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Ο συντονιστής αντιμετώπισης της COVID-19 του Λευκού Οίκου Τζέφρι Ζάιενς μίλησε με τα διευθυντικά στελέχη της American Airlines, της Delta Air Lines και της Southwest Airlines την Πέμπτη για να διασφαλίσουν ότι δρομολογούν άμεσα την επιβολή των κατάλληλων μέτρων σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό πριν από αυτή την προθεσμία.

Από το «Varoufakis effect» στο «Mitsotakis effect» η Ελλάδα

Διατάγμα Μπάιντεν

Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν μια σειρά από ομοσπονδιακές συμβάσεις. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα τον περασμένο μήνα που απαιτούσε από τους ομοσπονδιακούς εργολάβους να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό όλου του προσωπικού τους κατά της COVID-19 με τελευταία προθεσμία την 8η Δεκεμβρίου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η American Airlines δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ ότι περισσότεροι από 100.000 υπάλληλοι με έδρα στις ΗΠΑ θα πρέπει να εμβολιαστούν, αλλά δεν διευκρίνισε την ημερομηνία συμμόρφωσης. Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ζητήσουν την εξαίρεσή τους από τον εμβολιασμό για λόγους θρησκείας ή υγείας.

«Μπορεί να εργαζόμαστε ακόμη για τις λεπτομέρειες του ομοσπονδιακού διατάγματος, ωστόσο είναι σαφές ότι οι εργαζόμενοι που επιλέγουν να παραμείνουν μη εμβολιασμένοι, δεν θα μπορούν να εργαστούν στην American Airlines», ανέφεραν ο διευθύνων σύμβουλος Νταγκ Πάρκερ και ο Πρόεδρος Ρόμπερτ Ισομ σε μήνυμά τους προς το προσωπικό. «Συνειδητοποιούμε ότι αυτή η ομοσπονδιακή διάταξη μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά είναι αυτό που ζητείται από την εταιρεία μας και θα συμμορφωθούμε».

Ορισμένοι αξιωματούχοι αεροπορικών εταιρειών ζήτησαν από τον Λευκό Οίκο να αναβάλει την εφαρμογή του διατάγματος, για μετά την πολυσύχναστη περίοδο των ταξιδιών για διακοπές.

Ο Ζάιενς ωστόσο παρότρυνε τις αεροπορικές εταιρείες «να δράσουν νωρίτερα για να διασφαλίσουν όσο το δυνατόν πιο ομαλή διαδικασία εφαρμογής», σύμφωνα με μια πηγή και κατέστησε σαφές ότι ο Λευκός Οίκος δεν σκοπεύει να παρατείνει την προθεσμία.

«Οι εργοδότες πρέπει να δράσουν τώρα για να προστατεύσουν το εργατικό τους δυναμικό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, χωρίς να συζητήσει άμεσα με τις αεροπορικές εταιρείες. «Όλο και περισσότερες εταιρείες εντείνουν τις απαιτήσεις για εμβολιασμούς», πρόσθεσε.

Φόβοι για έλλειψη…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: