Τελικά πόσο μας έλειψε η μουσική από την εστίαση; 10 Αθηναίοι μας απαντούν – Monopoli.gr

Τελικά πόσο μας έλειψε η μουσική από την εστίαση; 10 Αθηναίοι μας απαντούν - Monopoli.gr

Όταν στις αρχές του μήνα ανακοινώθηκε το άνοιγμα της εστίασης, μετά από έξι μήνες lockdown, δεν μπορούσαμε να συγκρατήσουμε τη χαρά μας. Τότε η μοναδική σκέψη στο μυαλό όλων -ή τουλάχιστον η σκέψη που υπερτερούσε- ήταν το πότε θα βρεθούμε και πάλι στα αγαπημένα μας στέκια με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, και η προσμονή ήταν απερίγραπτη.

Φυσικά το άνοιγμα της εστίασης δεν ήρθε χωρίς μέτρα. Από τις 3 Μαϊου, τα μαγαζιά λειτουργούν μόνο σε υπαίθριους χώρους με τραπεζάκια έξω σε πεζόδρομους, πλατείες, κήπους ή και ταράτσες, ενώ εδώ και λίγες ημέρες το ωράριο λειτουργίας τους επεκτάθηκε μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Το μέτρο όμως που μάς τράβηξε περισσότερο τη προσοχή και προκάλεσε εντύπωση τόσο στους καταστηματάρχες, όσο και στους θαμώνες αλλά και σε μουσικούς, ήταν η απαγόρευση της μουσικής.

Τι λένε οι λοιμοξιολόγοι

Από τη μία, σύμφωνα με την κυβέρνηση και τις συστάσεις των λοιμωξιολόγων το συγκεκριμένο μέτρο έχει να κάνει με την ένταση της φωνής και τα σταγονίδια που βγαίνουν από το στόμα, με αποτέλεσμα να μεταδίδεται ο κορονοϊός. Από την άλλη, κάποια καταστήματα βασίζονται σημαντικά στη μουσική για την προσέλκυση πελατών, με αποτέλεσμα αυτό το μέτρο να αποτελεί πραγματικό πλήγμα για την επιχείρηση τους. Παράλληλα, υπάρχουν πολλοί μουσικοί που ήδη δυσκολεύονται να βιοποριστούν λόγω της πανδημίας και έβλεπαν το άνοιγμα της εστίασης ως μία πολύ αναγκαία «ανάσα».

Πλέον μετράμε σχεδόν δύο εβδομάδες από το άνοιγμα της εστίασης, ο αρχικός ενθουσιασμός έχει υποχωρήσει και έτσι βρεθήκαμε να αναρωτιόμαστε πότε θα επιτραπεί ξανά η μουσική στα καταστήματα εστίασης. Ας δούμε, όμως, τι έχουν να πουν σχετικά 10 αναγνώστες μας, που δέχτηκαν να μοιραστούν μαζί μας την άποψή τους.

Τελικά μάς έλειψε η μουσική;

Πλέον, λοιπόν, πρέπει να συνηθίσουμε χωρίς μουσική -τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες απαντήσεις των αρμόδιων- και σίγουρα στην αρχή αυτό ήταν πιο εύκολο. Όλοι ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι που επιτέλους επιστρέψαμε στην «κανονικότητα», που η μουσική για κάποιους πέρασε σε «δεύτερη μοίρα».

Πράγματι, για τον Παναγιώτη, 24 ετών: «Στην αρχή επικράτησε περισσότερο ενθουσιασμός που μπορούσα να βγω έπειτα από τόσο καιρό. Πέρασε λίγη ώρα μέχρι να αντιληφθώ ότι δεν υπήρχε μουσική, και τότε ήταν που με ενόχλησε. Σίγουρα θα το απολάμβανα περισσότερο αν σιγοπαιζε κάποιο ωραίο τραγούδι, νομίζω ότι η συνολική εμπειρία που απολαμβάνει κάνεις στην εστίαση είναι συνυφασμένη με τη μουσική».

«Μου έλειψε πολύ να βλέπω κόσμο να διασκεδάζει…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.monopoli.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: