Τέλος εποχής για τα Windows 7 | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Τέλος εποχής για τα Windows 7 | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Τέλος εποχής για τους χρήστες των Windows 7 που θεωρείται η δημοφιλέστερη από τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στις 10 Ιανουαρίου η Microsoft σταματά τη διάθεση αναβαθμίσεων ασφαλείας και την τεχνική υποστήριξη των Windows 7 και Windows 8.1. Επίσης αποσύρεται η υποστήριξη για το WebView2 που χρησιμοποιούν οι developers για να μεταφέρουν το web περιεχόμενο στις εφαρμογές τους.

Την ίδια μέρα θα κυκλοφορήσει και η τελευταία έκδοση του Microsoft Edge (109) η οποία θα υποστηρίζει αυτά τα λογισμικά, ενώ και ο Chrome θα σταματήσει την υποστήριξη στις 7 Φεβρουαρίου.

Οι browsers θα συνεχίσουν να λειτουργούν φυσικά, αλλά δε θα λαμβάνουν κρίσιμες αναβαθμίσεις ασφαλείας ή νέα χαρακτηριστικά.

100 εκατ. χρήστες

Υπολογίζεται πως το 2021 υπήρχαν ακόμα 100 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες Windows 7. Μάλιστα, μία έρευνα που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο, βρήκε πως υπάρχουν περισσότερες συσκευές που τρέχουν Windows XP, 7 και 8, από το συνολικό αριθμό συσκευών που τρέχουν Windows 11.

Η Microsoft είχε ανακοινώσει το τέλος των Windows 7 από το 2020 και οι μόνοι που λάμβαναν ακόμα αναβαθμίσεις είναι αυτοί που είχαν πληρώσει για τρία χρόνια επιπλέον αναβαθμίσεις ασφαλείας.

Η Microsoft προτείνει στους κατόχους Windows 7 και 8.1 να κατεβάσουν τα Windows 10 ή 11. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν λόγω μη συμβατότητας με τη συσκευή, προτείνει την αντικατάσταση του pc ή του laptop με σύγχρονα χαρακτηριστικά πριν τις 10 Ιανουαρίου για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα ασφαλείας.

Ακολουθήστε Τέλος εποχής για τα Windows 7 | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Onlineστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Τέλος εποχής για τα Windows 7 | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: