Τέλος των μέτρων στήριξης λόγω έκρηξης ελλείμματος και χρέους!

Τέλος των μέτρων στήριξης λόγω έκρηξης ελλείμματος και χρέους!

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Τα κρατικά ταμεία πλήρωσαν τον Ιανουάριο αποζημιώσεις και ενισχύσεις στους πληγέντες, αλλά δεν εισέπραξαν τα ποσά που υπολόγισε το υπουργείο Οικονομικών.

Τα έσοδα εμφάνισαν αισθητή μείωση έναντι των στόχων, ενώ διευρύνθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού, προκαλώντας ανησυχία για τη συνέχεια η οποία θα είναι δύσκολη.

Ο πρώτος μήνας του έτους δείχνει ότι εξαντλούνται τα περιθώρια του προϋπολογισμού για τη στήριξη των πληγέντων από την πανδημία και εάν παραταθεί η ένταση της πανδημίας του κορονοϊού, οι πληγέντες θα μείνουν ακάλυπτοι.

Ήδη τα σενάρια του υπουργείου Οικονομικών κάνουν λόγω για υπερδιπλάσιο πρωτογενές έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2021, για νέα αύξηση του δημοσίου χρέους, παρά τη χρήση κεφαλαίων από το «μαξιλάρι» ασφαλείας των ταμειακών διαθεσίμων.

Πρόκειται για έναν δημοσιονομικό εφιάλτη, καθώς αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι, πλέον, καθώς δεν υπάρχουν δημοσιονομικά πλεονάσματα, τα κεφάλαια που διατίθενται για τη στήριξη των πληγέντων προέρχονται από δανεικά, που αυξάνουν το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος.

Στο πλαίσιο των δυσμενών αυτών εξελίξεων και των προοπτικών για τους επόμενους μήνες, το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2021 από 6,67 δισ. ευρώ, που είχε προϋπολογιστεί νεότερες εκτιμήσεις το ανεβάζουν στα επίπεδα των 14 δισ. ευρώ, δηλαδή, σε υπερδιπλάσια επίπεδα.

Αντίστοιχα θα αυξηθεί και το δημόσιο χρέος, το οποίο όχι μόνο θα παραμείνει πάνω από το 200% του ΑΕΠ, αλλά θα έχουν μειωθεί και τα ταμειακά διαθέσιμα, τα οποία, για την ώρα καθησυχάζουν τις αγορές, για τις δυνατότητες εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους, με αποτέλεσμα τη μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Οι εξελίξεις αυτές σημαίνουν ότι τα περιθώρια στήριξης των πληγέντων της πανδημίας, δεν είναι απεριόριστα, αλλά εξαντλούνται και εάν παραταθεί η πανδημία, μετά τον Μάρτιο, θα είναι δύσκολο να συνεχιστούν οι αναστολές εργασίας με επιδότηση 534 ευρώ για τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και οι πληρωμές των ενοικίων από το κράτος.

Ο λογαριασμός του Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε ο τον αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν τον Ιανουάριο κατά 17,4%, ενώ τα φορολογικά έσοδα ήταν μειωμένα κατά 7,4%, σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί στον Προϋπολογισμό του 2021.

Η μείωση των φορολογικών εσόδων κατά 295 εκατ. ευρώ οφείλεται σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη «στις επιπτώσεις του lock down, που κράτησε περισσότερο από…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: