Τεράστια κατρακύλα για την τουρκική λίρα

Τεράστια κατρακύλα για την τουρκική λίρα

Με νέες απώλειες 2,6%  ξεκίνησε σήμερα η τουρκική λίρα, η οποία συνεχίζει την κατηφορική της διαδρομή, ούσα «θύμα» της πολιτικής μείωσης επιτοκίων που υιοθετεί η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας, κατ’ εντολή του Ταγίπ Ερντογάν.

Η ισοτιμία δολαρίου/λίρας ξεπέρασε και τα 16 δολάρια, γεγονός που καταδεικνύει ξανά με τον πιο εμφατικό τρόπο, ότι οι αγορές και οι επενδυτές αποδοκιμάζουν την νομισματική πολιτική Ερντογάν, ο οποίος παρά τα αλλεπάλληλα ραπίσματα, δεν αλλάζει ρότα.

Χθες, η Κεντρική Τράπεζα προχώρησε νέα μείωση των επιτοκίων (TCMB) κατά 100 μονάδες βάσης, το 14%, κατ’ επιταγήν του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επισημαίνεται ότι η τράπεζα μείωσε τα επιτόκια κατά 400 μονάδες στο 15% φέτος, με αποτέλεσμα η λίρα να χάσει πάνω από 51% της αξίας της έναντι του δολαρίου.

Οι κινήσεις αυτές φέρει σε δύσκολο σημείο την τουρκική οικονομία με τις αγορές να «βλέπουν» χειραγώγηση Ερντογάν και το τουρκικό νόμισμα να καταγράφει μεγάλη πτώση και τον πληθωρισμό να πλήττει την οικονομία και την κοινωνία της χώρας. 

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: