Θ. Πλεύρης: Αυξημένες οι τακτικές δαπάνες για την Υγεία – Μειωμένες οι έκτακτες

Θ. Πλεύρης: Αυξημένες οι τακτικές δαπάνες για την Υγεία -  Μειωμένες οι έκτακτες

Στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό υγείας του 2022, απάντησε ο Θανάσης Πλεύρης  κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή του νομοσχεδίου για τις προμήθειες στην Υγεία. 

Όπως είπε  οι τακτικές δαπάνες του 2022 είναι αυξημένες κατά 250 εκατομμύρια. Σε σχέση με τις έκτακτες δαπάνες, είπε πως η πρόβλεψη για το 2021 ήταν 944 εκατομμύρια και για το 2022 η πρόβλεψη είναι για 736 εκατομμύρια, “γιατί είναι έκτακτες δαπάνες covid και η πρόβλεψη είναι πως με την πάροδο των μηνών θα πέφτει η πανδημία και, όπως έγινε και το 2021, σε περίπτωση που υπάρξουν ανάγκες, αυτές θα καλυφθούν”.

Ο κ. Πλεύρης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν πήρε ξεκάθαρη θέση ούτε με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ούτε και τώρα με τις επιτάξεις των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών. “Εξαντλήσαμε με τους ιατρικούς συλλόγους την προσπάθεια, προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τις επιτάξεις στον απολύτως απαραίτητο βαθμό γιατί στη φιλοσοφία μας είναι να αναζητούμε την υπηρεσία και τους λέμε να μπουν και να κάνουν συμβάσεις, ώστε να μην προχωρήσουν οι επιτάξεις”, είπε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: “προσπαθούμε με την ενίσχυση του ΕΣΥ, με τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα στις κλίνες, με τους ιδιώτες γιατρούς, να δώσουμε και δίνουμε την καλύτερη περίθαλψη”.

Αυτό το κύμα έχει πολύ περισσότερες δυσκολίες για το ΕΣΥ γιατί είναι το πρώτο κύμα που συνολικά ο κόσμος όλος έχει ανοιχτή την οικονομία και την κοινωνία. Οπότε προφανώς το ΕΣΥ πιέζεται. Καταλαβαίνουμε ότι το προσωπικό είναι κουρασμένο. Είναι δυνατό όμως να είναι σοβαρή επιχειρηματολογία το «πείτε μας, πόσοι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ και πόσοι εντός;». Να δούμε σε όλες τις παθήσεις συνολικά, το 2015, το 2016, το 2018 που δεν υπήρχε κορωνοϊός, πώς πέθαινε ο κόσμος; Ο κόσμος πέθαινε μόνο στις ΜΕΘ; Εκτός ΜΕΘ δεν πέθαινε κόσμος;”, είπε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι δεν υπηρετούν την ιατρική επιστήμη τέτοια ερωτήματα ούτε και τα υπονοούμενα ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν σωστή θεραπεία. “Ναι, αν χρειαστεί, θα γίνει και διασωλήνωση, και όπως έχει υπάρξει, και εκτός ΜΕΘ. Αυτό γίνεται όμως σύμφωνα με τους τεχνικούς όρους, σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, με ιατρικό προσωπικό”, είπε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: