Θ. Πλεύρης: Σχοχευμένη καμπάνια για να πειστούν οι νέοι να εμβολιαστούν- Τα ΣΔΙΤ θα εξειδικευτούν

Θ. Πλεύρης: Σχοχευμένη καμπάνια για να πειστούν οι νέοι να εμβολιαστούν- Τα ΣΔΙΤ θα εξειδικευτούν

Στα θετικά αποτελέσματα μιας στοχευμένης καμπάνιας προς τους νέους, που ακολουθεί το υπουργείο Υγείας, ποντάρει ο υπουργός Υγείες Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να πειστούν οι νεότεροι για τον εμβολιασμό. 

«Δεν πρόκειται απλώς για πράξη αλτρουισμού. Είμαστε πια πεπεισμένοι ότι αν κάποιος νοσήσει έχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να έχει επιπλοκές στην πορεία της νόσου από ότι εάν εμβολιαστεί», ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100.3. 

«Ένας άνθρωπος που είναι 75-80 χρόνων και μέχρι τώρα δεν έχει εμβολιαστεί, προφανώς έχει μια σχηματισμένη άποψη πεποίθησης που ενώ γνωρίζει ότι αν κολλήσει Covid οι πιθανότητες βαριάς νόσου και ενδεχομένως θανάτου είναι μεγάλες, επιλέγει αυτό.

Εμείς προσπαθούμε τώρα να πείσουμε- και θεωρώ ότι είναι ένας ρεαλιστικός στόχος- τις νεότερες ηλικίες που  έχουν την αίσθηση ότι είναι πιο ισχυροί και πιο ανθεκτικοί απέναντι στον ιό και επομένως δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Όσον αφορά τις ηλικίες 12-17 είπε πως «Είμαστε πια πεπεισμένοι ότι αυτές οι ηλικίες εάν εμβολιαστούν, θωρακίζουμε τα παιδιά», ενώ προέτρεψε τους γονείς να ρωτούν τον παιδίατρό τους και όχι να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει διαδικτύου. 

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι η κυβέρνηση και με βάση την εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής θέτει μια απλή ισορροπία: Ατομική επιλογή και κατά πόσο αυτή η ατομική σου επιλογή επηρεάζει την υγεία και την υγεία άλλων ατόμων, τη Δημόσια Υγεία.

Όπως είπε, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται και η επέκταση του μέτρου, ωστόσο δεν θεωρείται απαραίτητη για την ώρα.  Εξέφρασε όμως την άποψη ότι το σωστό είναι ένας εμβολιασμένος γιατρός, να περιθάλπει έναν εμβολιασμένο ασθενή. 

Για επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος, τόνισε ότι εχει προχωρήσει το πρόγραμμα των κατ’ οίκον εμβολιασμών και έχουν πραγματοποιηθεί 10.000, ενώ δίνονται και εμβόλια στους ιδιώτες γιατρούς. Επιπλέον, ανέφερε ότι τώρα ξεκινάει το πρόγραμμα σε συνεργασία με την Εκκλησία, προκειμένου να γίνονται εμβολιασμοί και στα προαύλια των ναών. 

Συμπράξεις δημόσιου- ιδιωτικού τομέα

Τα ΣΔΙΤ θα εξειδικευτούν, είπε ο υπουργός Υγείας, ξεκινώντας από μια αντίληψη ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, συνολικά, δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα υγείας και η υποχρέωση της Πολιτείας είναι να παρέχει στον πολίτη το δημόσιο αγαθό της Υγείας.

«Το ΕΣΥ, όπου χρειάζεται στελέχωση θα την έχει. Ήδη υπογράψαμε 534 θέσεις για γιατρούς και θα βγουν και 4000 θέσεις για νοσηλευτές ώστε να…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: