Θα πάει φυλακή ο αυστριακός καγκελάριος Κουρτς ; Το «χρυσό αγόρι» του συντηρητισμού στην Ευρώπη…

Θα πάει φυλακή ο αυστριακός καγκελάριος Κουρτς ; Το «χρυσό αγόρι» του συντηρητισμού στην Ευρώπη...

https://www.etsy.com/listing/804994360/bracelet-handmade-women-gold-plated

Θα πάει φυλακή ο αυστριακός καγκελάριος Κουρτς ; Το «χρυσό αγόρι» του συντηρητισμού στην Ευρώπη...

Του Μιχάλη Ψύλου

Θα πάει φυλακή ο αυστριακός καγκελάριος Κουρτς ; Το «χρυσό αγόρι» του συντηρητισμού στην Ευρώπη...

από την εφημερίδα Δημοκρατία

«Από πολιτικό «παιδί -θαύμα” , απατεώνας»! Η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα Politico δεν μασάει τα λόγια της για τον 34χρονο Αυστριακό καγκελάριο, Σεμπάστιαν Κουρτς. «Εγινε ηγέτης της Αυστρίας σε ηλικία μόλις 31 ετών καλλιεργώντας μια νεανική, όμορφη εικόνα που άρεσε σε μικρούς και μεγάλους, αλλά σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο του μεγαλύτερου σκανδάλου διαφθοράς “Ibizagate” που κατακλύζει την πολιτική τάξη της χώρας» ,γράφει η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα.
Το σκάνδαλο “Ibizagate” είχε ξεσπάσει το 2019 όταν ο τότε ακροδεξιός αντιπρόεδρος της κυβέρνησής Κουρτς, Χανς Κρίστιαν Στράχε ,στη διάρκεια διακοπών του στην Ιμπιζα, είχε βιντεοσκοπηθεί να δηλώνει ότι είχε δωροδοκηθεί από έναν Ρώσο ολιγάρχη. Το σκάνδαλο αυτό οδήγησε σε πτώση την συγκυβέρνηση του κεντροδεξιού κόμματος του Κουρτς με την ακροδεξιά. Στις εκλογές που ακολούθησαν όμως ο Κουρτς αναδείχτηκε και πάλι πρώτη δύναμη και προχώρησε σε συγκυβέρνηση με τους Πράσινους. Ασκώντας φυσικά, νεοφιλελεύθερη πολιτική με λίγο «πράσινο» χρώμα…
Τι συνέβη τώρα; Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για το σκάνδαλο “Ibizagate” και την πολιτική διαφθορά στην Αυστρία, αποκαλύφθηκε ότι ο Κούρτς είχε ψευδορκήσει ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής. Ειχε πει ψέματα ότι ουδεμία σχέση είχε με τον διορισμό ενός κομματικού του φίλου , του Τόμας Σμιντ στη δημόσια εταιρεία χαρτοφυλακίου στην εταιρεία του δημοσίου, Öbag . Πρόκειται για μια κρατική εταιρεία που διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ και διαχειρίζεται τη συμμετοχή του δημοσίου σε μεγάλες εισηγμένες εταιρείες.
Ο Κουρτς δεν δίστασε να δηλώσει ενόρκως πως δεν παρενέβη για να διοριστεί ο φίλος του στη δημόσια επιχείρηση Öbag. Μόνο που στη συνέχεια δόθηκαν στη δημοσιότητα δεκάδες γραπτά μηνύματα, που κατέδειξαν ότι όχι μόνο γνώριζε την υπόθεση ,αλλά και είχε μεσολαβήσει για τον διορισμό.
“Παίρνεις ό, τι θέλεις ούτως ή άλλως!», έγραψε ο αυστριακός καγκελάριος στον Τόμας Σμιντ, συνοδεύοντας το μήνυμά του με στοργικά emoji ,για να δείξει τη στήριξή του. «Αγαπώ τον καγκελάριο μου!» ,ήταν η απάντηση του Σμιντ. Η εισαγγελία της Βιέννης αξιολόγησε αυτά και άλλα μηνύματα και σε ένα πόρισμα 58 σελίδων κατέληξε σε ένα σαφές συμπέρασμα: Ο Κουρτς σε τέσσερις περιπτώσεις , είπε ενόρκως ψέματα.
Ο αυστριακός καγκελάριος , με την αλαζονεία που τον διακατέχει, δεν δίστασε πάντως να επιτεθεί στους δικαστές και να παρουσιάσει τον εαυτό του ως «το θύμα μιας σκευωρίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που προσπάθησαν να τον παγιδεύσουν» , για να εκπέσει του αξιώματός του. Ανενδοίαστα ,υποστήριξε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, ακόμη και αν βρεθεί υπόδικος.
H πρόεδρος της ένωσης δικαστών της Αυστρίας, Σαμπίν Ματέτζκα, προειδοποίησε τον καγκελάριο και το κόμμα του να σταματήσουν τις συνεχείς επιθέσεις στο δικαστικό σώμα. «Οι κορυφαίοι πολιτικοί θα πρέπει να παραμένουν αντικειμενικοί, ακόμη και αν διερευνώνται από τη δικαιοσύνη» τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών.
Δυστυχώς ,όμως, «το “παιδί θαύμα” της αυστριακής…

Ποιοτική & Οικονομική VoIP Τηλεφωνία
Source link

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: