Θα συνεχίσει να ρίχνει χρήμα η ΕΚΤ

Θα συνεχίσει να ρίχνει χρήμα η ΕΚΤ

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Άφθονη ρευστότητα στην οικονομία της ευρωζώνης θα συνεχίσει να παρέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κρατώντας το… πόδι στο γκάζι στις αγορές ομολόγων αλλά και στην παροχή χρηματοδότησης στις τράπεζες, παρά το γεγονός ότι, όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους η Κριστίν Λαγκάρντ, η ΕΚΤ αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό βραχυπρόθεσμα, ενώ εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη για την ανάπτυξη.

Με βάση όσα ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, το συμπέρασμα είναι ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν θα πρέπει να ανησυχούν για το επόμενο τρίμηνο ότι η κεντρική τράπεζα θα κόψει το ρυθμό στις αγορές ομολόγων με βάση το έκτακτο πρόγραμμα των 1,85 τρισ. ευρώ για την πανδημία (PEPP). Υπενθυμίζεται ότι μια επιβράδυνση του ρυθμού αγορών από την ΕΚΤ τους πρώτους μήνες του έτους ήταν αρκετή για να ανεβούν οι αποδόσεις των ομολόγων και τα κόστη δανεισμού των κυβερνήσεων, ιδιαίτερα στον Νότο της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συμβουλίου, οι αγορές ομολόγων «θα εξακολουθήσουν να διενεργούνται με ρυθμό σημαντικό υψηλότερο από ό,τι τους πρώτους μήνες του έτους». Όπως εξήγησε η Κριστίν Λαγκάρντ, παρότι υπήρξαν επιμέρους διαφοροποιήσεις σε θέματα της ανακοίνωσης του Συμβουλίου, τελικά το κείμενο υποστηρίχθηκε ομόφωνα από τους τραπεζίτες, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπήρξε ισχυρή αντίδραση από τον Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη, Γιενς Βάιντμαν, που έχει πιο συντηρητικές θέσεις σε αυτά τα θέματα.

Η ΕΚΤ δεσμεύεται μάλιστα, όπως τόνισε η κα Λαγκάρντ, ότι η σημερινή απόφαση για «πολύ διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής» δεν θα αλλάξει, εάν δεν προσεγγίσει ο πληθωρισμός το στόχο του 2% και μάλιστα με τρόπο που να δείχνει ότι δεν πρόκειται για μια συγκυριακή αύξηση. Δεν αποκλείεται μάλιστα ακόμη και μια μείωση των ήδη μηδενικών επιτοκίων, εάν αυτό απαιτηθεί για να ανεβεί ο πληθωρισμός κοντά στον στόχο.

Πάντως, οι νέες προβλέψεις της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό δείχνουν ότι ως το τέλος του 2022 θα είναι ελαφρώς υψηλότερος από όσο προβλεπόταν νωρίτερα, ενώ δεν αλλάζουν οι προβλέψεις για το 2023 και μετά. Η κα Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι η αναθέρμανση του πληθωρισμού προβλέπεται να είναι προσωρινή. Όσον αφορά την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, η ΕΚΤ, για πρώτη φορά από το 2018, εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη, εκτιμώντας ότι πλέον οι κίνδυνοι είναι γενικά ισορροπημένοι, ενώ ως τώρα έδινε μεγαλύτερη έμφαση στους κινδύνους κάμψης της οικονομικής δραστηριότητας.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ τόνισε ότι υπάρχει ανησυχία πως η…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: