Θεοδωρικάκος: Εθνικά ανεύθυνη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την παράνομη μετανάστευση στον Εβρο

Θεοδωρικάκος: Το Spiegel ζητά συγγνώμη, ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται

«Τα στοιχεία της ΕΛΑΣ δείχνουν μείωση στους δείκτες εγκληματικότητας. Δεν είδα την παραμικρή ανακοίνωση από την αξιωματική αντιπολίτευση για το γεγονός αυτό. Που είναι το ενδιαφέρον τους; Που είναι η δική τους αξιολόγηση; Που είναι οι δικές τους θέσεις και προτάσεις; Συνεχίζουν όμως, να επιμένουν και να λένε ψέματα για το περιστατικό στον Εβρο», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο OPEN.

Ο υπουργός επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ό,τι “θέλει να ανοίξει τα σύνορα της χώρας και να συμβεί αυτό που έγινε την περίοδο 2015, 2016, 2017 με το αίσχος της Μόριας στη Μυτιλήνη, της Ειδομένης και του Ελληνικού, όταν στοιβάζονταν και λιάζονταν χιλιάδες παράνομοι μετανάστες”.

Οσον αφορά ειδικότερα την εγκληματικότητα, αυτή μειώθηκε, όπως επισήμανε ο κ.Θεοδωρικάκος, κατά 25% το 2022 σε σχέση με την περίοδο προ κορονοϊού (2015 – 2019). Είπε αναλυτικά ο υπουργός:«Ζήτησα από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να παρουσιάζονται τις πρώτες ημέρες κάθε χρόνου τεκμηριωμένα και αξιόπιστα στοιχεία για την εγκληματικότητα και ο απολογισμός δράσης της ΕΛΑΣ για την χρονιά που πέρασε. Με αυτό τον τρόπο όλοι μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν. Αξιολογούμαστε όλοι γιατί πιστεύω ότι η ασφάλεια δεν μπορεί να είναι μόνο λόγια στα οποία όλοι συμφωνούμε. Πρέπει να υπάρχει ασφάλεια με μετρήσιμα αποτελέσματα και όχι έργο της ημέρας. Αυτό που απασχολεί τη μέση ελληνική οικογένεια είναι κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές αυτοκινήτων”.

Αμέσως μετά, ο υπουργός σημείωσε ότι η ΕΛΑΣ έχει παρέμβει σε πολλά άβατα ανομίας, όπως στη φοιτητική εστία στου Ζωγράφου, όπου για πολλά χρόνια δρούσαν εγκληματικές οργανώσεις. “Εκεί που έπρεπε να είναι τα παιδιά του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα των οικογενειών που δυσκολεύονται να έχουν να πληρώσουν το νοίκι για τις σπουδές τους, τρεις εγκληματικές οργανώσεις είχαν βρει καταφύγιο”, υπογράμμισε, ενώ προσέθεσε:”Και αυτό ήταν γνωστό από το 2018 και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα. Αντίθετα εξαιτίας της ιδεοληψίας της άφηνε στο όνομα ενός πανεπιστημιακού ασύλου να δρουν ανενόχλητοι εγκληματίες, κακούργοι κακοποιοί και να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή όχι μόνο των παιδιών αλλά όλης της ευρύτερης περιοχής. Από την ημέρα που είχε γίνει αυτή η επιχείρηση στη περιοχή Ζωγράφου και Καισαριανής έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο καθοριστικά η εγκληματικότητα».

Οσον αφορά τις ανθρωποκτονίες, ο κ.Θεοδωρικάκος ανέφερε, ότι το 2022 ήταν η χρονιά με τις λιγότερες που διαπράχθηκαν…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: