Θερμοκρασία σώματος στην εγκυμοσύνη: Γιατί αυξάνεται και πότε να ανησυχήσετε

Θερμοκρασία σώματος στην εγκυμοσύνη: Γιατί αυξάνεται και πότε να ανησυχήσετε

Οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσουν ελαφρώς τη θερμοκρασία του και αυτό είναι φυσιολογικό.
Γιατί νιώθετε πιο ζεστή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει ελαφρώς τη θερμοκρασία του σώματός σας καθώς απαιτείται περισσότερο αίμα για τη μεταφορά τροφής και οξυγόνου στο μωρό σας. Στην πραγματικότητα, ο όγκος του αίματός σας αυξάνεται έως και 50 % την 34η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Παράλληλα, η καρδιά αρχίζει να  αντλεί αίμα 20 % γρηγορότερα. Ο υψηλότερος καρδιακός ρυθμός αυξάνει τον μεταβολισμό προκαλώντας μια ελαφρά αύξηση της θερμοκρασίας του σώματός σας.
Τα αιμοφόρα αγγεία διευρύνονται για να μεταφέρουν το αίμα. Περισσότερο αίμα ρέει προς το δέρμα σας με αποτέλεσμα να αισθάνεστε πιο ζεστές. Μέχρι το τρίτο τρίμηνο, το μικρό σας που μεγαλώνει, εκπέμπει τη θερμότητα του σώματος του κι εσείς την απορροφάτε. Αυτό μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ότι ζεσταίνεστε υπερβολικά.
Όταν εκτίθεστε σε υπερβολική ζέστη, μπορεί να νιώσετε αδιαθεσία ενώ ενδέχεται να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται το μικρό σας. Το θερμικό στρες επίσης, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον τρόπο ανάπτυξης του νωτιαίου μυελού και της ραχοκοκαλιάς του μωρού. Αυτές οι επιπλοκές ονομάζονται ελαττώματα του νευρικού σωλήνα.

Ευτυχώς, παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε πιο ζεστές, είναι αρκετά δύσκολο να ανεβάσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας σε επιβλαβή επίπεδα – επηρεάζοντας τόσο  εσάς όσο και το μωρό σας.

Τι να αποφεύγετε
ζεστά ροφήματα
καφεΐνη
πικάντικα φαγητά
στενά ρούχα
ζεστό δωμάτιο
στρες
Ζητήστε από το γιατρό σας να ελέγξει τα επίπεδα των ορμονών σας. Αυτό περιλαμβάνει μια απλή εξέταση αίματος. Ορισμένες κοινές παθήσεις όπως ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί επίσης να προκαλέσουν εξάψεις και υπερθέρμανση.

Άλλοι τρόποι για να αποφύγετε την υπερθέρμανση
παραμείνετε ενυδατωμένες
μείνετε μακριά από την κουζίνα όταν έχει ζέστη ή φροντίστε να αερίζεται επαρκώς
αποφύγετε τη γυμναστική ή την άσκηση σε κλειστά, ζεστά δωμάτια
κρατήστε την κρεβατοκάμαρά σας δροσερή ενώ κοιμάστε
αποφύγετε να φοράτε ζεστές πιτζάμες στο κρεβάτι
ρίξτε κρύο νερό στο πρόσωπο και το σώμα σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα
κάντε ένα χαλαρωτικό μασάζ αντί να χρησιμοποιείτε θερμαντικά επιθέματα για τους μύες που πονούν

Πότε να ανησυχήσετε
Το να αισθάνεστε πιο ζεστή και να έχετε νυχτερινή εφίδρωση συνήθως είναι φυσιολογικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, αν οι…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: