Θεσσαλονίκη: Έρχεται ο 18ος συρμός του Μετρό – Τέλη του 2022 τα πρώτα εργοτάξια του FlyOver

Θεσσαλονίκη: Έρχεται ο 18ος συρμός του Μετρό - Τέλη του 2022 τα πρώτα εργοτάξια του FlyOver

Στην πορεία των μεγάλων έργων υποδομών που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, ώστε η πόλη να μετατραπεί σε «μητρόπολη» ανάπτυξης και σε μία πόλη που θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής  στους κατοίκους της, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές κ. Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στο ραδιόφωνο Real fm 107,1 και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

Ο κ. Καραγιάννης, εξηγώντας τον τρόπο που «μεταμορφώνεται» η Θεσσαλονίκη σε μια βιώσιμη και ποιοτική πόλη, αναφέρθηκε στα οδικά και σιδηροδρομικά έργα που είναι σε εξέλιξη, το Μετρό της Θεσσαλονίκης, τα αντιπλημμυρικά έργα αλλά και τις νέες σχολικές μονάδες που θα αρχίσουν να κατασκευάζονται εντός του 2022.

«Από τη πρώτη ημέρα που αναλάβαμε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τον Κώστα Καραμανλή θέσαμε έναν στόχο: Την αναβάθμιση των έργων υποδομής- που τόσο είχε ανάγκη η πόλη- ώστε εξασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής και οικονομική ανάπτυξη».

«Οι παρεμβάσεις μας, είτε στους οδικούς άξονες, είτε στα σιδηροδρομικά έργα από και προς το λιμάνι, έχουν στόχο η Θεσσαλονίκη να γίνει κέντρο των εμπορευματικών μεταφορών, που σε συνδυασμό με τις νέες επενδύσεις να προσελκύσει ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που είχαν φύγει στο εξωτερικό, ώστε το brain drain να γίνει brain gain», επισήμανε ο Yφυπουργός Υποδομών, τονίζοντας ότι «πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, χωρίς πολιτικάντικες συμπεριφορές».

«Δουλεύουμε με τη λογική των χρονοδιαγραμμάτων, κάνουμε ένα project management στο Υπουργείο γιατί πιστεύουμε ότι ο χώρος των υποδομών έχει πολύ μεγάλο πολλαπλασιαστή για την ελληνική οικονομία», συμπλήρωσε ο κ. Καραγιάννης.

Μάλιστα, κάνοντας και ένα «απολογισμό» για τα 2,5 χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη τόνισε ότι έχουν ήδη δημοπρατηθεί έργα περίπου 8 δισ. έργα, ενώ στα 4,5 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μόλις 850 εκατομμύρια!

Η σύνδεση με το νέο Παιδιατρικό στο Φίλυρο

 Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αναφέρθηκε αρχικά στην οδική σύνδεση του νέου παιδιατρικού νοσοκομείου στο Φίλυρο, τονίζοντας ότι ο διαγωνισμός για τη βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου έχει ξεκινήσει, σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες δημοπρατείται το έργο της βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 13 εκατομμυρίων ευρώ.  «Εκτιμούμε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε ανάδοχο, ενώ ο χρόνος κατασκευής του έργου είναι μια διετία», είπε.

Μάλιστα, το Υπουργείο Υποδομών επεκτείνει την παρέμβασή του και θα προχωρήσει στη δημοπράτηση της μελέτης για την κατασκευή νέας…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: