Θεσσαλονίκη: Πώς η πανδημία έδωσε ώθηση στο 3D printing | ΣΚΑΪ

Θεσσαλονίκη: Πώς η πανδημία έδωσε ώθηση στο 3D printing

Ώθηση στις πωλήσεις ερασιτεχνικών εκτυπωτών τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing), αλλά και σχετικών υλικών και υπηρεσιών, φαίνεται πως έδωσε η πανδημία, όπως επισημαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επαγγελματίες του κλάδου: ο αναγκαστικός εγκλεισμός στο σπίτι, λόγω καραντίνας, οδήγησε αρκετούς «πολιορκημένους» από τον κορονοϊό πολίτες να αναζητήσουν καινούργια χόμπι, τρόπους δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών τους ή και επαγγελματικές διεξόδους, τυπώνοντας …αντικείμενα προς ψυχαγωγία ή προς πώληση.

Κοσμήματα, διακοσμητικά βάζα, τρόφιμα, μικρά ρομπότ, αρχιτεκτονικές μακέτες, εξαρτήματα, μπρελόκ, φιγούρες υπερηρώων είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα που μπορεί να εκτυπώσει ένας οικιακός 3D printer, πολύ φθηνότερα και γρηγορότερα πλέον, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, ενώ στην ιατρική, την εκπαίδευση και τη βιομηχανία οι εφαρμογές των επαγγελματικών εκτυπωτών είναι αμέτρητες: από προσθετικά μέλη μέχρι παπούτσια και από βιομηχανικά καλούπια μέχρι εφαρμογές στην οδοντιατρική ή ολόκληρα σπίτια.

Η δε πρόοδος της τεχνολογίας κάνει το θαύμα της και στην περίπτωση του 3D printing, αφού μέσα σε λίγα χρόνια το κόστος των εκτυπωτών έχει πέσει κάθετα και η ακρίβειά τους αυξηθεί κατακόρυφα, με αποτέλεσμα ένας ερασιτεχνικός εκτυπωτής με «x» τεχνικές δυνατότητες, που εν έτει 2010 ή 2012 πωλείτο προς μερικές χιλιάδες ευρώ, σήμερα να στοιχίζει μερικές εκατοντάδες ευρώ.

«Εν μέσω πανδημίας αυξήθηκαν αισθητά οι πωλήσεις 3D printers. Πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται σε καραντίνα θέλουν να δημιουργήσουν κάτι είτε για χόμπι είτε γιατί επιθυμούν να φτιάξουν μόνοι τους κάποιο αντικείμενο για το σπίτι. Πολλοί γονείς αποκτούν έναν εκτυπωτή για τα παιδιά τους, για να μην ασχολούνται διαρκώς με ένα βιντεοπαιχνίδι», εξηγεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τζέιμι Καβάζος, ιδιοκτήτης εταιρείας με έδρα τη Θεσσαλονίκη κι υποκατάστημα στην Αθήνα, η οποία από το 2010 προσφέρει υπηρεσίες τρισδιάστατου σχεδιασμού, εκτύπωσης και σάρωσης και δραστηριοποιείται στο εμπόριο εκτυπωτών και σαρωτών 3D, αναλώσιμων, εξαρτημάτων και λογισμικών τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Προσθέτει πως οι πελάτες της εταιρείας στο κομμάτι των προϊόντων και των υπηρεσιών ποικίλουν: από χομπίστες και καλλιτέχνες, μέχρι εκπαιδευτικούς, αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς κι επιχειρήσεις, μηχανοστάσια, εργοστάσια παραγωγής καλουπιών, αντλιών ή προφίλ αλουμινίου, σχολεία, πανεπιστήμια, μουσεία και νοσοκομεία.

Εφαρμογές στη ζαχαροπλαστική, αλλά και στην εκπαίδευση πάνω σε…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: